Foto: Sofia Ekström/SvD/TT & Instagram @missmelinda_j

Melinda Jacobs uppdatering om dottern Izadoras tillstånd

Melinda Jacobs och Martin ”E-Type” Eriksons dotter Izadora svalde ett frätande batteri och tvingades akut till sjukhus.
Nu delar mamman med sig om en uppdatering kring 1-åringens mående.

I januari 2023 välkomnade familjehemsmamman Melinda Jacobs och artisten Martin ”E-Type” Erikson sitt första barn till världen. Dottern Izadora har sedan dess skänkt ljus och glädje över familjen, och glädjen var total även bland svenska folket. Detta efter att E-Type i sitt sommarprat bara ett år tidigare berättat om sin starka barnlängtan, och att han då fruktade att han aldrig skulle bli det.

Men så blev det alltså, och familjelyckan har sedan dess varit total!

Häromdagen delade Melinda Jacobs med sig av en otäck händelse. Då berättade hon att parets dotter tvingats akut till sjukhus. Izadora har bland annat vårdats i respirator, skrev Melinda på Instagram i ett inlägg hon ville sprida för att öka medvetenheten om knappcellsbatterier och dess risker.

Dottern till sjukhus efter otäcka händelsen med batteriet

Det var nämligen ett sådant som 1-åringen hade svalt.

– När batteriet hamnar i matstrupen eller ner i mag, tarmkanalen bildas en elektrisk strömkrets. Det gör att det fräter på organen och en allvarlig brännskada uppstår. Bränner det hål är det livshotande. Så fort batteriet når slemhinnan börjar skador uppstå. Läkarkåren har varnat för dessa batterier. Dom finns i varje hem och är livsfarliga för barn. Vår dotter är inte den första och inte heller den sista som drabbas, skrev Melinda då.

Sedan dess har massvis med oroliga följare hört av sig till paret och visat sitt stöd i sociala medier. Många har också delat vidare Melindas uppmaning om dessa batterier – så att ingen annan unge ska behöva drabbas.

– Tusen tusen tack för alla era krya på, er kärlek och omtanke. OCH för att ni delar och hjälper till att informera om hur farliga knappbatterierna är. Vilken spridning ett viktigt budskap får när vi hjälps åt. Ni är så värdefulla! skriver Melinda Jacobs i ett nypublicerat inlägg på Instagram på onsdagseftermiddagen.

Glädjande uppdateringen – får äntligen amma igen

Hon berättar också om hur Izadora mår nu.

– Batteriet orsakade en allvarlig frät/brännskada i Izadoras matstrupe. Matstrupen måste få läka ifred och inte en enda droppe får passera. Amning har varit väldigt centralt i Izadoras liv, skriver Melinda Jacobs och fortsätter:

– Hon ammar flera gånger om dagen och halva natten. Inte i första hand som mat utan trygghet. Hon har inte napp, nalle eller filt utan jag är allt det. Att behöva neka henne bröstet när hon varit så oerhört sjuk och egentligen behövt det som mest har varit extremt jobbigt för oss båda.

Mamma Melinda har också publicerat en bild på dottern där hon sitter i pappa Martin ”E-Types” knä med en krita i handen. Jacobs förklarar att de nu har kunnat påbörja amningen igen, till allas lättnad.

– Så många gånger under den här sjukdomstiden har jag på riktigt trott att hjärtat ska gå sönder. Först och främst av oro men också av känslan att inte kunna trösta. Därför var det otroligt speciellt när vi nu äntligen fick börja amma igen. Första dagen låg vi bara såhär, skriver hon.

Vi är många som tänker på er, all vår kärlek till hela familjen.

LÄS MER: