Mello-bomben: Anders Bagge klar för Melodifestivalen – som artist

Folkkäre Idoldomaren, tv-profilen och låtskrivaren Anders Bagge är enligt uppgifter till Aftonbladet klar för Melodifestivalen 2022. Enligt tidningen ska Bagge för första gången delta i tävlingen som artist. 

– Ja, det stämmer. Han är med. Jag kunde inte tro det först när du frågade, men det är faktiskt så, säger en person i musikbranschen till Aftonbladet

Årets melodifestival hann knappt ta slut innan kommande års upplaga började planeras.

Det var för några veckor sedan som Aftonbladet rapporterade att rykten började cirkulera om att Idol-profilen Anders Bagge skulle vara högaktuell för Melodifestivalen 2022. Men inte som låtskrivare, utan som artist. 

– Det känns som ett osannolikt namn, men jag hörde att han ska vara klar. Eller åtminstone att han är högaktuell, sa en uppgiftslämnare till Aftonbladet då. 

Foto: TV4

Anders Bagge i Melodifestivalen 2022

Att Anders Bagge vet vad han talar om när det kommer till musik råder det inga tvivel om. Han har bland annat arbetat som låtskrivare och musikproducent åt Celine Dion, Madonna, Enrique Iglesias och Janet Jackson. 

På hans meritlista finns en rad av hitlåtar som känns igen över hela världen, men det var först 2008 som han blev “Bagge” med hela svenska folket.

Genom sin medverkan i Idoljuryn blev han snabbt en folkkär profil, som de senaste åren synts i flera olika sammanhang. Dock aldrig på scenen i Melodifestivalen

STOCKHOLM 20211001 Idol-juryns Katia Mosally och Anders Bagge under säsongens första fredagsfinal av TV4:s Idol 2021. Foto: Pontus Lundahl / TT

Våren 2021 gjorde Anders Bagge storsuccé som en av deltagarna i den första säsongen av TV4:s ”Masked singer Sverige”. Deltagarna fick då lyssna till Anders Bagges sång utan att veta att det var han, då han var maskerad som sjöbjörn. 

Bagge gick hem hos tv-tittarna och slutade på en fjärde plats i det populära tv-programmet. 

”Det känns så otippat”

Enligt Aftonbladet kan flera källor bekräfta att Bagge är klar som artist för Melodifestivalen 2022. 

– Jag har också hört det, men stämmer det verkligen? Det känns så otippat, har en annan källa sagt, som vanligen har mycket god insyn i Melodifestivalens arbete med att ta fram låtar och artister.

Andra artister som enligt Aftonbladet är klara för Melodifestivalen 2022 är rockbandet “Lillasyster”, samt soloartisten “Dotter”. 

Vem vill inte se Anders Bagge uppträda i Melodifestivalen? Dela gärna nyheten med fler som älskar härliga Bagge.