Mette-Marits okända son har vuxit upp – nu kliver han fram i rampljuset och får alla att sätta kaffet i halsen

Kronprinsessan Mette-Marits okända son har valt att leva ett liv utanför rampljuset.

I januari fyllde han 25 år och så här se han ut idag, rapporteras Allas.

Att växa upp i en kunglig familj och vara den enda som lever som ”vanligt” kan inte vara helt lätt. Men så är faktiskt vardagen för norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby.

Mette-Marit var 23 år när hon fick sitt första barn, det tillsammans med en man vid namn Morten Borg, som bland annat dömts till två års fängelse för narkotikabrott.

Parets barn, en son, döptes till Marius Borg Høiby. Han var fortfarande mycket liten när hans mamma Mette-Marit träffade kronprins Haakon på musikfestivalen i Kristiansand, och att hans mamma valde ett liv i den norska kungafamiljen har såklart påverkat hela hans liv.

Livet utanför offentligheten

Men idag är Marius 25 år gammal, och redan för 5 år sedan bestämde han sig för att ta ett steg tillbaka.

Trots att han vuxit upp i den norska kungafamiljen är han den enda av dem som inte har varken någon kunglig titel eller ingår i Kungahuset.

– Marius Borg Höiby kommer bara finnas med när det faller sig naturligt av familjära orsaker, skrev hovet då och upplyste också om att det är Marius egen önskan att få leva ett liv utanför offentligheten.

Enligt Allas kommenterade Mette-Marit själv sin sons val så här:

– Marius har alltid haft en roll som har varit svår att definiera i det offentliga. Han är en osedvanligt viktig del av vår familj och han blev en symbol för det ovanliga val som vi gjorde då vi gifte oss. Men samtidigt ska han inte han några offentliga plikter som sina syskon. Han ska inte vara någon offentlig person. En roll som har visat sig svår att tolka för människor runt oss i det privata, ända sedan han var liten.

Så här ser han ut idag

Men trots att han inte har för vana att dyka upp på offentliga tillställningar tillsammans med kungafamiljen, var han med och firade sin syster prinsessan Ingrid Alexandra på 18-årsdagen i fredags.

Foto: Foto: Kimm Saatvedt, Det kongelige hoff

Den annars så mystiske Marius har dessutom ett öppet Instagramkonto där man kan följa honom i vardagen.

När prinsessan Ingrid Alexandra fyllde år i förra veckan skickade han henne en grattishälsning.

”Gratulerer med dagen til verdens kuleste søster! Du är helt rå! Uppmanar alla som bor i Asker att hålla sig undan på vägarna de närmaste timmarna!”, skrev han p¨å Instagram.

I sociala medier delar han också med sig av livet tillsammans med kärleken, norska fotmodellen, Julianne Snekkestad.

2021 syntes han också till med familjen när Prins Sverre Magnus konfirmerade sig.

Foto: Lise Åserud, NTB/TT

Vad tycker du? Är han lik sin mor?