Molly Sandén golvar i ”Så ska det låta”. Foto: Youtube/SVT

Molly Sandén sjunger i ”Så ska det låta”

Det var nog aldrig speciellt svårt att ana att Molly Sandén skulle bli en stor idol och stjärna. Redan som tonåring briljerade hon nämligen när hon ställde upp i ”Så ska det låta” och sjöng Gabriellas sång.

Numera är Molly Sandén känd som en av Sveriges absolut mest uppskattade artister, med en plats i toppen av den svenska musikscenen. Hennes stora genombrott kom dock i Melodifestivalen det år hon precis skulle fylla 17, när hon framförde bidraget ”Så vill stjärnorna”, och hon följde snabbt upp succén med stora framgångar. Bland annat med låtar som ”Why Am I Crying”, även den framförd i Melodifestivalen.

Resten är, som man brukar säga, historia. Numera är det knappast någon som missat hennes stora framgångar och svängiga hitlåtar.

Redan innan detta, som blott 16-åring, gjorde stjärnan ett otroligt framträdande i det folkkära programmet ”Så ska det låta.” Här fick tv-tittarna för första gången uppleva Mollys makalösa talang, och det stod klart att hon var en blivande stjärna. När hon plötsligt tog plats i tv-studion, riktade programledaren Peter Settman blicken mot flygeln, och där, inför publiken, började den unga Molly sjunga.

Molly Sandén sjunger ”Gabriellas sång”

Låten hon valde var ”Gabriellas sång,” en älskad melodi framförd av Helen Sjöholm som vid den här tiden låg högt på Svensktoppen efter framgångarna med succéfilmen Så som i himmelen. En sång som verkligen ställer krav på sångförmågan, men den unga Molly lät sig inte hindras. Hon framförde låten med en kraft och känsla som fängslade både publiken och tv-tittarna, och resultatet var inget annat än magiskt.

Efter framträdandet fick hon stående ovationer av publiken i SVT-studion. Det blev utan tvekan ett oförglömligt ögonblick i ”Så ska det låta”-historien och en stark påminnelse om hennes imponerande talang.

Vad passar väl bättre en dag som denna än att ta sig en tillbakablick på denna underbara stund och njuta av Mollys fina framträdande:

Så fantastiskt! Det kan knappast bara vara jag som blir imponerad av detta!

LÄS MER