Foto: Stina Stjernkvist/TT/Youtube

Morden i Midsomer visas inte i SVT i sommar – här är förklaringen

.

Morden i Midsomer har varit en del av SVT:s sommarutbud i många år. 

Men i år bryts traditionen. 

När Allsång på Skansen har premiär på tisdagen kommer tittarna efteråt att snuvas på Barnaby och de andra i deckarserien.

I många år var det skådespelaren John Nettles som hade rollen som kriminalkommissarie John Barnaby. Morden i Midsomer blev då en sommartradition för många tv-tittare i Sverige – när programmet visades direkt efter Allsångskvällarna på Skansen.

Foto: Youtube/Skavlan

Men i år bryts alltså traditionen.

Morden i Midsomer kommer inte tillbaka i sommar.

”SVT sänder inte Morden i Midsomer efter Allsång på Skansen under tisdagskvällarna i sommar”, skriver kanalen i ett pressmeddelande på fredagen då SVT presenterade sitt sommarutbud.

Därför visar inte SVT Morden i Midsomer i sommar

Anledningen bakom beslutet är trots allt ganska självklar:

”Den 21:a säsongen av den brittiska serien är helt enkelt inte färdiginspelad, och SVT kommer att sända serien när den haft premiär i Storbritannien”, skriver SVT i pressmeddelandet.

Den nya säsongens inspelningar startade i våras, men produktionen är ännu inte klara och därför kommer inte deckaren att visas efter premiären av ”Allsång på Skansen” i kväll.

Så blir nya säsongen av Morden i Midsomer

Inför den kommande säsongen står det klart att huvudrollsinnehavaren, skådespelaren Neil Dudgeon kommer fortsätta i rollen som kriminalkommissarie. Även kollegan Nick Hendrix återkommer i sin roll som kriminalinspektör Jamie Winter.

– Som skådespelare säger man alltid att man inte vill göra en och samma grej under resten av sitt liv, men ”Midsomer” är ett så pass trevligt jobb att jag förstår varför vad man vill göra det i flera år, säger Nick Hendrix till brittiska Metro, uppger Expressen.

Han fortsätter:

– Om det blir fler avsnitt nästa år och en 22:e säsong och jag kan vara med då kommer jag vara det.

Kommer du att sakna Morden i Midsomer i sommar? Dela gärna vidare och skriv din kommentar!