Morgan Alling ställer in allt – måste opereras efter läkarnas upptäckt

Morgan Alling

Foto: Instagram/Sören Andersson, TT

Den folkkäre skådespelaren Morgan Alling har medverkat i tv-produktioner som Tippen, Gåsmamman och filmer som Arn och Sune i fjällen. 2015 slutade han dessutom tvåa i TV4:s Let’s dance – endast slagen av Anton Hysén. Redan 2009 gjorde han dock sin debut i tävlingen och kom då på en hedrande tredje plats.

Foto: Sören Andersson/TT

Men nu tvingas Alling alltså ställa in sina åtaganden för en tid framöver. I stället ska han operera sig. Det handlar om en förstorad njure som förstör planerna på att medverka i musikalen ”Så som i himmelen”.

– Arne i ”Så som i Himmelen” är en drömroll som jag levt länge med att jag ska göra. Föreställningen är precis allt det jag älskar, en otroligt stark historia som både är rolig och viktig, om hur vi är emot varandra. Så det är otroligt tråkigt att inte kunna spela men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, säger Morgan Alling i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag kommer sakna publiken, Oscarsteatern, hela det kreativa teamet och den fantastiska ensemblen. Men jag kommer ju tillbaka i november och tills dess är jag tacksam att Björn tar över och önskar honom lycka till, säger Morgan pressmeddelandet.

I musikalen kommer han nu i stället ersättas av skådespelarkollegan Björn Kjellman.

– Att få medverka i en svensk originalproduktion, som baseras på en Oscars-nominerad filmsuccé, är naturligtvis hedrande. Det ska bli spännande att hoppa in, även om det är med kort varsel. Men tråkigt för Morgan som jag förstås önskar krya på sig, säger Björn Kjellman i ett pressmeddelande.

Nu skickar vi massor av styrkekramar till Morgan, krya på dig!

Exit mobile version