Foto: ITV/Youtube/Instagram/Henrik Montgomery, TT

Nancy Dell’Olio bryter ihop i tårar – efter bekännelsen om sitt sista samtal med exet Sven-Göran Eriksson

Nancy Dell’Olio och Sven-Göran Eriksson var ett par runt millennieskiftet.
Efter den ikoniske fotbollstränarens bortgång bryter hon nu tystnaden.
I en intervju med brittiska ITV faller ex-flickvännen i tårar när hon berättar om deras sista samtal i livet.

Att det stormade kring Sven-Göran Eriksson och Nancy Dell’Olio är ingen överdrift. Paret träffades i slutet av 1990-talet då ”Svennis” firade stora framgångar som fotbollstränare i italienska Lazio. Han föll för den italienska advokaten och hon för honom.

De var ett par i närmare tio års tid, och tog sig igenom några stormar. Däribland två i pressen mycket omskrivna otrohetsaffärer som ”Svennis” hade med den brittiska tv-personligheten Ulrika Jonsson och senare den på engelska fotbollsförbundet anställda Faria Alam.

Nancy Dell’Olios varma ord om Svennis

När Nancy för första gången i en längre intervju talar om sin ex-kärlek ”Svennis” gör hon det med stor vördnad och värme. I brittiska ITV:s morgonprogram ”Good Morning Britain” berättar hon om saknaden sedan ex-kärleken gått ur tiden.

Det var i måndags som den legendariske tränarprofilen – Sveriges främste genom tiderna inom fotbollen – somnade in i sitt hem i Värmland, 76 år gammal.

– Det är tufft att vara här och prata om Sven med vetskapen att han inte är med oss längre. Han var älskvärd. Om du älskar någon kommer du älska personen för alltid, säger Nancy i intervjun med Good Morning Britain.

Sista samtalet innan Sven-Göran Erikssons död – tårarna i tv-sändningen

Hon berättar också om vad som kom att bli deras allra sista samtal.

– När vi pratade i telefon försökte han säga att han var okej. För det mesta svarade han inte och sa att han skulle få behandling. Det är svårt att låtsas som att man inte visste att han skulle dö, men jag tänkte aldrig på det, säger Nancy i intervjun.

Då blir det också känslosamt – och Dell’Olio får kämpa med tårarna när hon fortsätter:

– Det är det som är grejen med livet. Så länge man lever tror man alltid att på något mirakel. Jag trodde i början att läkaren kanske hade gjort något misstag.

I ett känslosamt inlägg på Instagram har Nancy hedrat Svennis minne.

– Jag kommer alltid att hålla fast vid dessa kära minnen och framför mina djupaste kondoleanser till hans familj, som hans älskade barn, Lina och Johan, skrev Nancy på Instagram efter Svennis frånfälle, och delade också med sig av några kärleksfulla bilder från parets tid tillsammans.

Artikeln fortsätter under bilden.

I ”Good Morning Britain” förklarar Nancy att hon tror att de kompletterade varandra via sina olikheter.

Hon fortsätter också att lovorda Sven-Göran Eriksson.

– Han var väldigt snäll och generös. Det var annorlunda för mig för han var mycket mer reserverad än jag, men olikheter dras till varandra. Jag är privilegierad att jag har fått tillbringa så många år med honom, säger Nancy. 

Så himla fint uttryckt av dig, Nancy. Alla våra tankar går till Sven-Göran Erikssons nära och kära.

Vila i frid, Svennis.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev