Nanne Grönvall opererad – här är hennes ord från sjukbädden

Nanne Grönvall har opererats.

Här är hennes hälsning från sjukhuset.

– Vaknade så otroligt tacksam cirka två timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan, skriver hon på Instagram.

Nanne Grönvall, 57, tävlade så sent som för några veckor sedan i Melodifestivalen 2020. Hennes bidrag ”Carpool karaoke” tog sig inte vidare i tävlingen, men Nanne hyllades ändå – även i Andra chansen där hon prisades tillsammans med många andra veteraner.

Tiden efter schlagern har bland annat inneburit planering inför en operation.

Om detta berättar Nanne nu själv på Instagram – där hon går ut och tackar personalen på Karolinska sjukhuset i Solna.

– För sex månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga på grund av överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma, skriver Nanne.

Och fortsätter:

MALMÖ 20200222 Nanne Grönvall (bidraget Carpool Karaoke) vid presskonferensen efter deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

– Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner.

Det visade sig dock att oron var obefogad – tack vare sjukvårdspersonalens fina jobb. Nu hyllar Nanne Grönvall de läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som tog hand om henne under tiden på Karolinska.

– Men världens underbaraste operations- och narkosläkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb, skriver hon.

Nannes krav: ”Ge verklighetens hjältar höjda löner”

Samtidigt skickar Grönvall en önskan till ledningen och politikerna.

– Till sjukhusledningar och landstingsansvariga – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhuspersonal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!! Hur många årtionden ska man behöva tjata utan att något händer!?! skriver Nanne Grönvall på Instagram.

Den rutinerade artisten, som bland annat vunnit Melodifestivalen med gruppen One More Time på 90-talet, pekar bland annat på det tunga jobb som många inom sjukvården utför dagligen.

– Allt färre utbildar sig till sjukvården pga låga löner och tunga, stressiga arbetsförhållanden. Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvårdspersonal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar. Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19, skriver hon.

Här kan man läsa hela Nannes fina inlägg där hon hyllar sjukvården:

View this post on Instagram

Tack fantastiska personalen på Karolinska sjukhuset i Solna. ❤️❤️❤️❤️ Vaknade så otroligt tacksam c.a 2 timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan och operationsplanering. För 6 månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga pga överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma. Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner. Men världens underbaraste operations- och narkos-läkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb. ”Till sjukhus ledningar och landstingsansvariga” – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhus personal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!! Hur många årtionden ska man behöva tjata utan att något händer!?! Allt färre utbildar sig till sjukvården pga låga löner och tunga, stressiga arbetsförhållanden. Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar. Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19. Sorgen är enorm över hur detta påverkar världen med stor livsfara för så många, där viruset både har tagit och fortfarande tar så mångas liv. Plus hela världsekonomin – konkurser och arbetslöshet som riskeras för så många företagare, frilansare och anställda. En fruktansvärt förtvivlad situation för alla. Plus isolering som tar psykiskt på många också. Ring gärna videosamtal till framförallt de som är ensamma. Då känns det lite som att man ”ses och umgås” i alla fall. LOTS OF LOVE AND STAY SAFE EVERYONE! 🌍❤️

A post shared by Nanne Grönvall (@nannegronvall) on

Håller du med Nanne? DELA då det här inlägget vidare, och skriv gärna en kommentar för att önska Nanne ett snabbt tillfrisknande. Krya på dig, Nanne!