Nanne Grönvalls kollaps – rädslan efter svåra kampen: ”Trodde inte jag skulle överleva en födelsedag till”

Vi är vana vid att se artisten Nanne Grönvall med sin sprudlande personlighet och ett stort leende.

Men när hon för fyra år sedan kollapsad, blev det en tuff väg tillbaka.

Nu berättar hon om kampen och rädslan efter den svåra tiden.

”När jag låg i min utmattningskollaps för fyra år sedan och min kropp och hjärna inte funkade överhuvudtaget, då trodde jag uppriktigt att jag inte skulle överleva en födelsedag till”, skriver hon på Instagram.

Nanne Grönvall är en av våra mest populära artister i vårt land.

Genom sin långa karriär har hon bjudit på odödliga hits och en rad olika stilförändringar.

För en kort tid sedan fyllde hon 58 och uppmärksammades stort i sociala medier, något som artisten blev oerhört berörd av, skriver hon på Instagram.

”Wow, vilken fantastisk start på dagen. Redan tidigt i morse kom de första födelsedags gratulationerna och sen har det fortsatt i ett underbart flöde med sms, meddelanden, blommor och samtal med nära och kära sjungandes i luren. Så enormt tacksam och glad”, skriver hon.

MALMÖ 20200222 Nanne Grönvall (bidraget Carpool Karaoke) vid presskonferensen efter deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Men trots att dagen bjöd på väldigt mycket glädje, kunde inte Nanne undgå att tänka även på de tuffa tiderna.

LÄS MER: Nanne Grönvall om oväntade kärleken: ”Starkare än någonsin”

Rädslan efter tuffa kollapsen

För fyra år sedan drabbades hon av en utmattningskollaps, och det blev en lång och svår väg tillbaka efter att ha blivit så utbränd.

För Nanne var det mer än bara en födelsedag, det var ett bevis på den tuffa tid som hon nu kan lägga bakom sig.

”När jag låg i min utmattningskollaps för fyra år sedan och min kropp och hjärna inte funkade överhuvudtaget, då trodde jag uppriktigt att jag inte skulle överleva en födelsedag till. Det kan låta dramatiskt, men så var. Inget funkade i kroppen”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag var inte talbar och närminnet var en katastrof såväl som övriga kroppen. Så egentligen är det inte jag utan min kropp och själ som ska firas att de gett mig en ny chans i livet. Så nu sitter jag här på altanen och känner ”tack kropp, hjärna, hjärta och själ för att ni orkade återhämta er trots att jag kört slut på er så många gånger i mitt liv”.

”Fått tillbaks min personlighet”

Idag är Nanne tacksam för att hon fick en andra chans och bra sjukvård.

”Tack för att jag under läkandets gång har fått tillbaks min personlighet med skratt, tålamod, längtan och livslust.” Och tack alla ni underbara som finns i mitt liv, vare sig privat eller yrkesmässigt. Alla ni som följer på mina sociala medier och stöttar och peppar med så mycket kärlek och klokhet”, skriver hon.

Så starkt att berätta om det Nanne! Vi skickar våra styrkekramar till och glada över att du mår bättre idag, grattis i efterskott!