Nanne Grönvalls kollaps – rädslan efter svåra kampen: ”Trodde inte jag skulle överleva en födelsedag till”

Vi är vana vid att se artisten Nanne Grönvall med sin sprudlande personlighet och ett stort leende.

Men när hon för fyra år sedan kollapsad, blev det en tuff väg tillbaka.

Nu berättar hon om kampen och rädslan efter den svåra tiden.

”När jag låg i min utmattningskollaps för fyra år sedan och min kropp och hjärna inte funkade överhuvudtaget, då trodde jag uppriktigt att jag inte skulle överleva en födelsedag till”, skriver hon på Instagram.

Nanne Grönvall är en av våra mest populära artister i vårt land.

Genom sin långa karriär har hon bjudit på odödliga hits och en rad olika stilförändringar.

För en kort tid sedan fyllde hon 58 och uppmärksammades stort i sociala medier, något som artisten blev oerhört berörd av, skriver hon på Instagram.

”Wow, vilken fantastisk start på dagen. Redan tidigt i morse kom de första födelsedags gratulationerna och sen har det fortsatt i ett underbart flöde med sms, meddelanden, blommor och samtal med nära och kära sjungandes i luren. Så enormt tacksam och glad”, skriver hon.

MALMÖ 20200222 Nanne Grönvall (bidraget Carpool Karaoke) vid presskonferensen efter deltävling fyra av Melodifestivalen i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Men trots att dagen bjöd på väldigt mycket glädje, kunde inte Nanne undgå att tänka även på de tuffa tiderna.

LÄS MER: Nanne Grönvall om oväntade kärleken: ”Starkare än någonsin”

Rädslan efter tuffa kollapsen

För fyra år sedan drabbades hon av en utmattningskollaps, och det blev en lång och svår väg tillbaka efter att ha blivit så utbränd.

För Nanne var det mer än bara en födelsedag, det var ett bevis på den tuffa tid som hon nu kan lägga bakom sig.

”När jag låg i min utmattningskollaps för fyra år sedan och min kropp och hjärna inte funkade överhuvudtaget, då trodde jag uppriktigt att jag inte skulle överleva en födelsedag till. Det kan låta dramatiskt, men så var. Inget funkade i kroppen”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag var inte talbar och närminnet var en katastrof såväl som övriga kroppen. Så egentligen är det inte jag utan min kropp och själ som ska firas att de gett mig en ny chans i livet. Så nu sitter jag här på altanen och känner ”tack kropp, hjärna, hjärta och själ för att ni orkade återhämta er trots att jag kört slut på er så många gånger i mitt liv”.

View this post on Instagram

Tack fantastiska personalen på Karolinska sjukhuset i Solna. ❤️❤️❤️❤️ Vaknade så otroligt tacksam c.a 2 timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan och operationsplanering. För 6 månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga pga överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma. Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner. Men världens underbaraste operations- och narkos-läkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb. ”Till sjukhus ledningar och landstingsansvariga” – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhus personal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!! Hur många årtionden ska man behöva tjata utan att något händer!?! Allt färre utbildar sig till sjukvården pga låga löner och tunga, stressiga arbetsförhållanden. Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar. Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19. Sorgen är enorm över hur detta påverkar världen med stor livsfara för så många, där viruset både har tagit och fortfarande tar så mångas liv. Plus hela världsekonomin – konkurser och arbetslöshet som riskeras för så många företagare, frilansare och anställda. En fruktansvärt förtvivlad situation för alla. Plus isolering som tar psykiskt på många också. Ring gärna videosamtal till framförallt de som är ensamma. Då känns det lite som att man ”ses och umgås” i alla fall. LOTS OF LOVE AND STAY SAFE EVERYONE! 🌍❤️

A post shared by Nanne Grönvall (@nannegronvall) on

”Fått tillbaks min personlighet”

Idag är Nanne tacksam för att hon fick en andra chans och bra sjukvård.

”Tack för att jag under läkandets gång har fått tillbaks min personlighet med skratt, tålamod, längtan och livslust.” Och tack alla ni underbara som finns i mitt liv, vare sig privat eller yrkesmässigt. Alla ni som följer på mina sociala medier och stöttar och peppar med så mycket kärlek och klokhet”, skriver hon.

View this post on Instagram

Wow, vilken fantastisk start på dagen. Redan tidigt i morse kom de första födelsedags gratulationerna och sen har det fortsatt i ett underbart flöde med sms, meddelanden, blommor och samtal med nära och kära sjungandes i luren. Så enormt tacksam och glad. Jag vet att många av er säkert är trötta på mitt eviga pladdrande om utmattningen (😉), men en dag som denna måste jag ändå få berätta hur stort det är för mig att få fylla 58. När jag låg i min utmattningskollaps för fyra år sedan och min kropp och hjärna inte funkade överhuvudtaget, då trodde jag uppriktigt att jag inte skulle överleva en födelsedag till. Det kan låta dramatiskt, men så var. Inget funkade i kroppen. Jag var inte talbar och närminnet var en katastrof såväl som övriga kroppen. Så egentligen är det inte jag utan min kropp och själ som ska firas att de gett mig en ny chans i livet. Så nu sitter jag här på altanen och känner ”tack kropp, hjärna, hjärta och själ för att ni orkade återhämta er trots att jag kört slut på er så många gånger i mitt liv. Men nu lyssnar jag på era signaler direkt. Tack för att jag under läkandets gång har fått tillbaks min personlighet med skratt, tålamod, längtan och livslust.” Och tack alla ni underbara som finns i mitt liv, vare sig privat eller yrkesmässigt. Alla ni som följer på mina sociala medier och stöttar och peppar med så mycket kärlek och klokhet. Nu tar jag ett glas bubbel och äter goda bär i det efterlängtade solskenet lutar mig tillbaks och ropar TACK!!!!! 🥰❤️ #födelsedag #tacksam #kärlek #glad

A post shared by Nanne Grönvall (@nannegronvall) on

Så starkt att berätta om det Nanne! Vi skickar våra styrkekramar till och glada över att du mår bättre idag, grattis i efterskott!