Nanne Grönvalls nya besked – efter svåra operationen

Efter en lång halsoperation har nu Nanne Grönvall vilat upp sig för att återhämta sig.

Nu ger hon ett nytt besked från sjuksängen.

Bara för drygt en månad sedan stod hon på scenen i Andra chansen och uppträdde med ”Carpool karaoke”.

Men för några dagar sedan lade folkkära artisten Nanne Grönvall upp en uppdatering efter Melodifestivalen och att hon hade tvingats till operation.

”För sex månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga på grund av överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma”, skrev Nanne då på Instagram och fortsatte:

View this post on Instagram

Tack fantastiska personalen på Karolinska sjukhuset i Solna. ❤️❤️❤️❤️ Vaknade så otroligt tacksam c.a 2 timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan och operationsplanering. För 6 månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga pga överproduktion i ena bisköldkörteln. Nu är den borttagen för fyra dagar sedan och jag är sedan dess hemma. Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner. Men världens underbaraste operations- och narkos-läkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb. ”Till sjukhus ledningar och landstingsansvariga” – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhus personal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!! Hur många årtionden ska man behöva tjata utan att något händer!?! Allt färre utbildar sig till sjukvården pga låga löner och tunga, stressiga arbetsförhållanden. Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar. Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19. Sorgen är enorm över hur detta påverkar världen med stor livsfara för så många, där viruset både har tagit och fortfarande tar så mångas liv. Plus hela världsekonomin – konkurser och arbetslöshet som riskeras för så många företagare, frilansare och anställda. En fruktansvärt förtvivlad situation för alla. Plus isolering som tar psykiskt på många också. Ring gärna videosamtal till framförallt de som är ensamma. Då känns det lite som att man ”ses och umgås” i alla fall. LOTS OF LOVE AND STAY SAFE EVERYONE! 🌍❤️

A post shared by Nanne Grönvall (@nannegronvall) on

”Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner”.

Nanne Grönvalls nya hälsobesked

Efter drygt två timmars operation kunde nu Nanne börja återhämta sig och nu skickar artisten en uppdatering om tiden efter operationen och riktar samtidigt ett stort stöd till sina följare för allt stöd.

”Tusen tusen tack för ert underbara stöd och peppning efter operationen. Är så otroligt rörd. I dag har jag varit ute för första gången efter operationen. Gick på härlig promenad med vår älskade samojed Ripley. Så skönt att komma upp ur sängen och ut lite. Hur mår ni själva med allt som händer?”, frågar sig Nanne på Instagram.

Hon skriver vidare om hur coronaviruset påverkar vardagen inte bara fysiskt men också känslomässigt.

”I morgon ska jag skriva lite mer om mina tankar om detta. Skickar massor av kärlek till er alla och tack ännu en gång!”, skriver hon.

Så skönt att höra att du går mot bättringsvägen Nanne! Styrkekramar till dig Nanne!