Nanne Grönvalls nya glädjebesked – efter den svåra tiden

Foto: TT/Wikimedia commons

Äntligen!
Nu gör Nanne Grönvall, 57, comeback.
Efter några tunga år kan artisten bli den stora överraskning i nästa Melodifestivalen, skriver Nöjesbladet.

57-åriga Nanne Grönvall är en av våra mest folkkära schlagerartister. I flera omgångar har hon tävlat i SVT:s stora underhållningsprogram – och närmast segern kom hon år 2005 med ”Håll om mig”.

Bidraget vann svenska folkets röster, men Nanne slutade ändå tvåa eftersom jurygrupperna hade Martin Stenmarcks ”Las Vegas” som favorit.

För tre år sedan blev Nanne Grönvall utbränd och har sedan dess kämpat mot detta. Efter ett fall i hemmet insåg hon att en förändring behövde ske – och det snart.

Nanne: Jag tar en dag i sänder

Nu har det gått några år och Nanne har mer och mer börjat ta sig tillbaka till arbetet och få orken till det hon älskar mest: Musiken.

– Jag tar fortfarande en dag i sänder. Jag jobbar mindre än någonsin, säger hon till Hänt.

Grönvall förklarade i samma intervju att hon ibland tar flera veckors ledighet, för att inte falla tillbaka i gamla mönster.

– Jag är väldigt noga med att ta ledigt. Jag giggar som sagt, men i en mycket lugnare takt. Jag behöver vara försiktig, säger hon och fortsätter:

STOCKHOLM 20190801 Nanne Grönvall uppträder under Schlagerkvällen vid årets Pridefestival i Pride Park på Östermalms IP i Stockholm. Foto: Naina Helén Jåma / TT

– Jag är på bättringsvägen och under förutsättningarna mår jag bra. Jag jobbar några dagar, tar ledigt några dagar och har har aldrig jobbat såhär lite. Så ibland tar jag flera veckor ledigt, men det måste jag. Kroppen och hjärnan och allt annat orkar inte annars.

Nanne Grönvall till Melodifestivalen 2020

2010 firade Nanne Grönvall 25 år som artist med en stor show – och nästa år är det således nytt jubileum. Då ska Nanne fira ordentligt – med en oväntad och storslagen comeback i Melodifestivalen 2020, enligt Nöjesbladets uppgifter.

Foto: Matthew Bargo/Wikimedia commons

Efter att ha försökt ett tiotal gånger som artist och/eller låtskrivare i tävlingen tidigare ska Nanne alltså nu göra ett nytt försök att vinna Melodifestivalen 2020!

Nu blir hon SVT:s stora ”comeback-artist” i tävlingen nästa år, enligt Nöjesbladets uppgifter.

På tisdagen väntas SVT bekräfta uppgiften på en presskonferens, då samtliga 28 bidrag i Melodifestivalen 2020 ska offentliggöras.

Så roligt att höra att du är tillbaka, Nanne! Dela gärna vidare för att önska henne lycka till med allt.

TV: 10 senaste vinnarna av Melodifestivalen

Exit mobile version