Nästan ett år efter Aviciis död: Nu släpps hans nya musik efter familjens beslut – lyssna på den här

Nästan ett år har gått sedan Tim Bergling, mer känd som Avicii tragiskt gick bort.

Men även om han inte lever kvar på jorden, lever hans själ och musik kvar. Nu släpps låten ”SOS”, som stjärnan arbetade med sista tiden i livet.

Få människor lämnar ett så bevarande intryck som slår igenom i hela världen. När svenska superstjärnan Tim Bergling, mer känd som Avicii tragiskt gick bort under semester i Omat, lämnade han inte bara ett land i landssorg men också en värld som älskade honom och hans talang.

En tid efter gick hans familj ut med att det skulle startas en stiftelse i hans namn.

Dessutom berättade familjen genom Aviciis presskontakt Ebba Lindqvist att ny musik skulle släppas och dessutom ett helt nytt album. Intäkterna kommer gå till Tim Bergling Foundation som bland annat kommer arbeta med att förebygga psykisk hälsa och suicid.

View this post on Instagram

I'm going Bonnie and Clyde without you.

A post shared by Avicii (@avicii) on

I pressmeddelandet skrev också familjen om deras känslor för stiftelsen.

”Tim ville göra skillnad – att vi startar stiftelsen i Tims namn är ett sätt att hedra hans minne och verka i hans anda, skriver SVT.

Och att fortsätta släppa sin sons musik, var ett sätt för familjen att fortsätta sprida hans budskap.

”Efter Tims bortgång beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan att dela den med hans fans runt om i världen”, skriver familjen i pressmeddelandet enligt SVT.

Recensörernas dom

Nu släpps Aviciis nya singel ”SOS”, som har fått blandade recensioner.

Recensent på Aftonbladet beskriver låten som en sammanfattning på dokumentären om Avicii, ”True Stories”.

View this post on Instagram

?

A post shared by Avicii (@avicii) on

”Låttexten hade kunnat vara en kortfattad sammanfattning av dokumentären ”Avicii: true stories”. Den handlar om en person som mår dåligt och behöver hjälp, som famlar efter något eller någon som kan ”plocka upp honom från underjorden” och vara bättre än drogerna, något eller någon som kan ge honom sinnesro”, skriver recensenten Markus Larsson.

Verserna handlar om någon som inte mår bra, som berövas sin sömn och vars tankar blöder. På ytan är ”SOS” en kärlekssång men i dag är det svårt att inte se fler lager i texten, skriver Linus Brännström på Expressen.

Lyssna på låten ”SOS” här! 

Vi kommer aldrig glömma dig Avicii! Tryck på gilla-knappen för att skicka dina tankar till Tim och hans familj!