Smällen på Estelles skolan – nu har nya anmälningar kommit in

Kaos på Estelles skola

Foto: TT

Interna maktkamper ska enligt Expressen ha varit en av de orsaker till det kaos som bröt ut på Campus Manilla i höstas. Flera anmälningar om hot, trakasserier,kränkningar, och till och med våld, präglade hösten, vilken fick skolinspektionen att slå larm.

”Finns ingen säkerhet på skolan”

Foto: Jessica Gow/TT

Campus Manilla fick krav på sig att rätta till de punkter som skolinspektionen anmärkte på till 1 april i år. Men innan problemet hunnit lösas helt så har nya anmälningar kommit in.

”Det är totalt kaos på skolan och situationen är helt ohållbar. Eleverna har ingen undervisning i flera ämnen och på lektionerna är det kaos. Det finns ingen styrning eller riktlinjer på skolan … Det som är mest bekymmersamt just nu är att det inte finns säkerhet på skolan. Mobbing och kränkningar är vardag.”, lyder en av de många anmälningar som kommit in enligt Expressen.

Skolinspektionen bekräftar att de utreder två anmälningar som placerats i kategorierna ”trygghet” och ”studiero”.

Foto: Jessica Gow/TT

Så säger skolans rektor

En av incidenterna på skolan ska omfatta en smällare i ett trapphus, där en hantverkare befann sig i farozonen, något som rektorn bekräftar. Hon dementerar dock ryktet om att det inte finns någon säkerhet.

– Jag kan dementera att det råder kaos på undervisningen på Campus Manilla. Elevernas säkerhet är väldigt högt prioriterad. Vi är en av Sveriges mest attraktiva skolor och vi har höga krav på oss själva, skriver rektor Carina Hagström-Bergh i ett mejl till Expressen.

Dela gärna för att informera andra. 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/RkVnTwGs4SryHcJXO8crpdY8ylRK6cKKmQ_okL69wNFakvVF0AARy8-gp4CJNXch?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Exit mobile version