Foto: SVT/Instagram

Nya beskedet från Babben Larsson efter tystnaden

Babben Larsson, 62, är en av våra mest folkkära komiker.
Tv-karriären har i vår fortsatt med SVT:s populära fredagsunderhållning ”Bäst i test”, men sedan programmet slutade gå i rutan har det varit tyst runt Babben och radarpartnern David Sundin.
Nu kommer nya besked från duon! 

Babben Larsson har genom åren haft en rad succéer i tv. Den underbara gotlänningen, som fått oss på gott humör i alltifrån ”Parlamentet” till ”Intresseklubben”, och gett oss minnesvärda roller i filmer som ”Wallander” och tävlat i ”På spåret”, har många strängar på sin lyra.

2008 års Karamelodiktstipendiat inledde sin karriär tidigt hemma på Gotland där hon fick sina första teaterroller, och sedan dess har det rullat på.

I vår har hon varit aktuell i SVT:s fredagsunderhållning ”Bäst i test”, där en rad humorprofiler som ingår i en fast panel tillsammans med en känd gäst tävlar mot varandra i att utföra väldigt udda utmaningar. Så bra som möjligt – och på snabbast möjligast tid.

Nu har alla avsnitt för vårens säsong redan gått i tv-rutan, och vann gjorde humorprofilen Clara Henry. Sista avsnittet från denna omgång visades för snart en månad sedan.

Foto: SVT

Nu har Babben och programledarkollegan tillika komikern David Sundin nu en nyhet att presentera för alla de hundratusentals tittare som varje fredag följer ”Bäst i test”.

Foto: SVT

Ny säsong av SVT:s Bäst i test med Babben Larsson och David Sundin

Det ska nämligen komma en ny säsong framöver!

– Jag har två nyheter. Den första är att det blir en ny säsong. Den andra är att vi kommer flytta till ett annat hus, säger Babben i klippet på SVT:s Instagram där man sedan får se Davids lite mer tveksamma inställning till att de ska spela in på ett annat ställe den här vändan.

Nu ska den kommande säsongen, som väntas sändas nästa år, spelas in på Kungliga borgen i Stockholm.

Se klippet här:

Resten av våren och sommaren kommer Babben att ägna åt interna föreläsningar och en del ståupp-shower på sina håll, enligt hennes spelschema. I en tidigare intervju med Nöjeslivet har hon berättat om föreläsningarnas betydelse.

– Jag har föreläst mycket för lärare bland annat. Mellan 8 och 10 procent av lärarkåren är långtidssjukskrivna på grund av utmattning. De har också fått det här jäkla new public management och en massa annan skit.

I slutet av 1990-talet gick hon in i väggen, och i dag vill hon hjälpa andra.

– Jag var in i väggen 1997, 1998. Det är mycket utifrån vad jag lärde mig av det. Tyvärr är det mer aktuellt än någonsin, säger Babben Larsson till Nöjeslivet.

Babben kommer alltså tillbaka i tv! Visst tycker vi att det är underbara nyheter? 

Dela gärna i så fall vidare denna nyhet!