Nya beskedet om Helen Sjöholm – efter alla år

Helen Sjöholm, aktuell i ny musikal. Foto: TV4, Youtube/Wikimedia commons

Helen Sjöholm, aktuell i ny musikal. Foto: TV4, Youtube/Nicho Södling, Wikimedia commons

Efter alla år på musikalscenen och på vita duken. 

Nu är Helen Sjöholm tillbaka, skriver Aftonbladet.

Helen Sjöholm är utan tvekan en av våra största sångerskor och skådespelare.

Helen Sjöholm. Foto: Nicho Södling/Wikimedia commons

Hon har genom alla år gett oss massor av härliga minnen både på vita duken och scenen.

Efter alla år som musikalartist är det därför föga förvånande att stjärnan nu är tillbaka – i en ny musikalroll på bio.

Stora succén med ”Så som i himmelen”

År 2004 kom filmen ”Så som i himmelen” där Sjöholm bland annat spelade mot Michael Nyqvist. I den omåttligt populära filmen sjöng Sjöholm som bekant ”Gabriellas sång” som placerade sig på Svensktoppen i hela 68 veckor.

Filmdebuten kom dock redan 1999 i ”Där regnbågen slutar”, och senast biopubliken i Sverige fick se Sjöholm på vita duken var då dramafilmen ”Simon och ekarna” hade premiär – för åtta år sedan.

Men nu är det alltså dags igen för Helen Sjöholm att inta biograferna.

Foto: Caroline Roosmark/Wikimedia commons

Helen Sjöholms nya besked: Spelar i musikalfilmen ”A Music Story”

Helen Sjöholm spelar en roll i musikalfilmen ”A Music Story” – där även andra kända namn som Claes Malmberg och Jan Malmsjö har roller. Dessutom kommer schlagerstjärnan Ace Wilder att vara med och sjunga i filmen.

– Handlingen kretsar kring den tioåriga flickan Moa som vill jobba med musik i likhet med sin pappa, en pianist vid namn Anton Widebeck. Han får sparken från tv-programmet ”Väder vi minns” och stöttas av dottern som har en plan för framtiden, sade regissören Anders Widmark till UNT i slutet av förra året.

Nu står det klart när musikalfilmen får premiär på bio. Fredagen den 14:e juni går filmen upp på biograferna runtom i landet. För Widmark, som är en av regissörerna, är filmen hans debut.

– För mig är det en feelgoodfilm för hela familjen; rolig, lättsam och absurd Jag kan beskriva den som världen längsta musikvideo, säger Anders Widmark till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska filmen senare visas i SVT.

Sjöholm är dessutom aktuell på Dramatens scen i vår. Hon spelar en roll i musikalen ”Hugh och Nancys många världar” tillsammans med bland andra Vanna Rosenberg.

Och för den som inte kan få nog av Helen Sjöholm väntar dessutom en stor sommarturné i landet, då Sjöholm återförenas med Benny Anderssons orkester och Tommy Körberg.

Dela gärna vidare om du också tycker Helen Sjöholm är en av våra största!

Exit mobile version