Nya beskedet om prinsessan Sofia: ”Jag har fått det viktiga uppdraget”

Prinsessan Sofia tar på sig ett nytt styrelseuppdrag.
– Jag ser fram emot att bidra till det arbetet, skriver prinsessan på Instagram.

Prinsessan Sofia tar plats i Skandias oberoende stiftelse ”Idéer för livet” som styrelseledamot. Det meddelar prinsessan på fredagen i ett Instagraminlägg.

”Prinsessans kunskaper och engagemang för barn och ungas situation kommer att tillföra värdefull kompetens till stiftelsens arbete”, skriver stiftelsen i ett pressmeddelande.

Sofia väntas delta fyra gånger per år i styrelsearbetet och kommer att tillträda 9 december.

– Det är oerhört glädjande att Prinsessan Sofia kommer att vara en del av styrelsen för Idéer för livet. Prinsessan har ett stort engagemang i frågor som stiftelsen arbetar med och hennes kunskap kommer att vara viktig för att utveckla verksamheten. Vi lägger nu ytterligare fokus på forskning och effektmätning av förebyggande insatser för barn och unga, säger Stina Liljekvist, ordförande för Idéer för livet.

Enligt Svensk damtidning har det tidigare inte varit grönt ljus för att vara med i en styrelse med kopplingar till företag. Men efter kungens beslut om att krympa kungahuset och förändra rollerna, så är det okej för Sofia.

Stiftelsen som alltså är oberoende innehåller ledamöter från olika samhällsaktörer.

– Jag har sedan länge ett stort engagemang för barn och unga och har följt det viktiga arbete som Idéer för livet gör. Stiftelsen stöttar viktig forskning kring ungas välmående och jag ser fram emot att bidra till det arbetet, säger H.K.H. Prinsessan Sofia i ett pressmeddelande.

TV: Prins Carl Philip genom tiderna