Nya glädjebeskedet för Peter Jöback: ”Verkligen jättekul”

.

Här är Peter Jöbacks, 47, nya glädjebesked.

Nu är han tillbaka i Sverige – för en ny storroll.

– Det ska verkligen bli jättekul, säger han till Aftonbladet, uppger Expressen.

En fördel med att sätta upp musikaler på hemmaplan, i Sverige, är förstås närheten till familjen.

Han medger att det är skönt att arbeta på hemmaplan – efter alla år utomlands.

– Det kan vara en lösning. Jag vill ju vara med barnen också. De börjar skolan snart och då vill jag också vara närvarande. Då funkar det inte att man jobbar utomlands i längre perioder, säger han till Aftonbladet.

Häxorna i Eastwick – klassisk musikal på Cirkus i Stockholm

Musikalen han nu är aktuell med är klassiska ”Häxorna i Eastwick”, som sätts upp på Cirkus i Stockholm från 19 september. Biljetterna släpps 25 mars, uppger TT.

Den bygger på en film med samma namn från slutet på 1980-talet där skådespelarna Jack Nicholson och Michelle Pfeiffer hade ledande roller. Jöback själv har redan haft en roll i musikalen – år 2000 när den sattes upp i London. Men nu kommer han alltså hem för att sprida stjärnglans.

– Tanken är att göra en nyuppsättning på internationell nivå som skulle kunna flytta utomlands. Att skapa den nya ”Häxorna i Eastwick” i Stockholm. På en nivå vi sällan er i Sverige, säger Jöback till Aftonbladet.

Peter Jöback: Jag får ta ut svängarna

Jöback, som också är aktuell med en egen sommarturné, ser fram emot det nya uppdraget. För regin står hyllade Melodifestival-manusförfattaren Edward af Sillén.

– Det ska verkligen bli jättekul. Jag får ta ut svängarna åt ett annat håll än jag har gjort tidigare i den här musikalen, säger han.

Dela gärna vidare om du ser fram emot att få se mer av Peter Jöback framöver!

 

Läs mer om...