Nya glädjebeskedet om Lars Lerin – efter långa tystnaden

Konsthallen Sandgrund tvingades stänga till följd av coronapandemin.

Men nu kommer glädjande nyheter från Lars Lerin.

Det var för sju veckor sedan som Lars Lerin tvingades meddela att hans konsthall Sandgrund skulle slå igen tillfälligt.

På Instagram lät Sandgrund meddela nyheten, och det berodde förstås på den rådande coronapandemin.

STOCKHOLM 20180517 Konstnären Lars Lerin ställer ut på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Konsthallen följer händelseutvecklingen kring coronaviruset och har agerat i enighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och officiella direktiv. Vi har övervakat att konsthallens besökarantal inte har överstigit det rekommenderade”, skrev Sandgrund på Instagram i april.

Då lät Lerin och Sandgrund meddela att konsthallen förmodligen skulle vara stängd hela april och maj.

Så blev det också.

Men nu kommer glädjande nyheter för den som saknat konsthallen. Lerin är nu redo att öppna igen!

Sandgrund öppnar igen i juni

I ett inlägg på Instagram under tisdagen avslöjade Lerin att det är dags för öppning igen – från och med nationaldagen 6 juni.

Årets eldsjäl Lars Lerin i SVT:s Morgonstudion! ❤️Se klippet här: https://www.svtplay.se/video/20312730/morgonstudion/morgonstudion-26-nov-06-00-1?position=8512

Gepostet von Visa vägen-priset am Dienstag, 26. November 2019

”Vi följer utvecklingen och rekommendationer i samband med coronaviruset noggrant nu och fortsättningsvis”, skriver Sandgrund.

Lerin om barnböckerna

Men Lerin har i det tysta också arbetat på ett helt nytt projekt på sistone. För samtidigt som alla tv-kameror slocknat runt den populäre konstnären, som bland annat programlett flera egna program på SVT, arbetar han på en ny barnbok. I höst kommer Lars Lerins andra barnbok, Elsa i Skräddartorp och hennes 28 katter.

Publikrekord på Akademibokhandeln idag när Lars Lerin & Eva Bonnier mötte upp!

Gepostet von Sandgrund Lars Lerin am Donnerstag, 18. Mai 2017

Förra året släppte Lerin sin första barnbok.

– Vi har ju fått så mycket barn vetdu, hemma. Rafael, den äldste, och jag är ute och går mycket. Då passade det väldigt bra tyckte jag att få ner lite grann…alltså den skrev sig själv nästan för barn har ju den förmågan att sätta ord på vardagssaker som en inte tänker på. Jag tyckte det föll sig ganska naturligt att jag skulle göra en bok till honom, sade Lars Lerin i ett samtal med Expressens Gunilla Brodej på bokmässan i fjol.

Det gav mersmak – och nu är han alltså inne på sin andra barnbok, som väntas komma i höst och beskrivs som en ”berättelse i ord, fotografier och akvarell”.

– Nu tycker jag att jag kan göra barnböcker om allting. Jag måste först och främst göra en till den andre pojken. Sen har jag mycket andra saker som passar att göra barnböcker om. Jag har satt pausknapp på allt annat nu, så bara går in för det här nu. Det är roligt, sade Lerin på bokmässan i fjol.

Dela gärna vidare om du också ser fram emot att få se mer av Lars framöver!