Nya varma bilderna på prinsessan Madeleine hyllas – bjöd in sjuka barn på kalas i hovstallet

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige på tillfälligt besök, och med sig har hon döttrarna Leonore och Adrienne. På torsdagen rensade prinsessan sin kalender och bjöd in allvarligt sjuka barn på kalas i det kungliga hovstallet. Nu hyllas de varma bilderna stort på sociala medier. 

I tisdags morse landade prinsessan Madeleine på svensk mark efter att ha flugit från Florida där hon bor. 

Chris och sonen kvar i USA

Den här gången blev det en tjejresa med endast döttrarna Leonore och Adrienne som sällskap. Chris O’Neill och sonen Nicolas är kvar i USA. 

– Herr Chris O’Neill tillsammans med sonen prins Nicolas kommer att komma till Sverige på fredag. Det var planerat att hela familjen skulle anlända i dag, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen tidigare i veckan.

– Prins Nicolas hade ont i öronen och då är det inte lämpligt att flyga. Därför kommer pappa Chris O’Neill med sonen på fredag, fortsatte hon. 

Kalas för sjuka barn

Under torsdagen anordnade prinsessan Madeleine tillsammans med välgörenhetsorganisationen @minstoradag ett kalas för barn med diagnoser och allvarliga sjukdomar. Kalaset hölls i det kungliga hovstallet där barnen fick klappa och leda hästar, och se uppträdanden av Tobbe trollkarl. 

“I dag bjöd välgörenhetsorganisationen @minstoradag och Prinsessan Madeleine in barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser till ett kalas på Hovstallet.

Prinsessan Madeleine är beskyddare av Min stora dag. Till dagens kalas inbjöds åtta barn från olika delar av landet till en eftermiddag med överraskningar. Kalaset började med att barnen fick åka limousine till Hovstallet. På plats fick barnen bland annat möta och klappa hästar, åka häst och vagn och se ett uppträdande av Tobbe Trollkarl. Till fikat bjöds det på prinsesstårta och flädersaft ute i trädgården.

Min stora dag uppfyller önskningar och skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser”, skrev Kungahuset på deras officiella Instagram. 

Bilderna hyllas nu stort på Kungahusets Instagram.

“Ett sådant behjärtansvärt initiativ!”, lyder en av kommentarerna.

“Hon är fantastisk”, skrev en annan.

“Så fint att göra detta för barnen”. 

“Fina prinsessan Madeleine, välkommen hem”.

Dela gärna dessa fina bilder med fler.