Ojämställt i nya säsongen av Stjärnornas stjärna – här är TV4:s syrliga svar: ”Viktigare med rätt artister”

Efter förra årets succé återvänder ”Stjärnornas stjärna” för en ny säsong i TV4. Bland deltagarna hittar vi kända svenska personer från blandade genrer.

Men i år är det övervägande män som medverkar, något som TV4 nu svarar med att det är viktigare med rätt artister än jämställdheten i tävlingen.

– I Stjärnornas stjärna är det snäppet viktigare att ha med rätt artister än att matematiken i slutändan blir exakt, säger programmet exekutiv producent Hans Abrahamsson.

Förra året vann programmet första säsong av ”Stjärnornas stjärna” av Casper Janebrink. I programmet utmanas svenska artister i olika genrer, och varje vecka röstas en person ut.

Nu återvänder programmet för en ny säsong med flera kända ansikten.

Andreas Lundstedt (Känd från Alcazar)  Andreas Weise (Tidigare Idol deltagare och Let´s dance deltagare) Jakob Samuel (Sångare i hårdrocksbandet The Poodles), Mariette (Varit med i Mello tre gånger), Peter Larsson (Sångare i dansbandet Lars Kristerz), Plura (Artist och tv-kock), Renaida (Idol och tidigare Mello deltagare) och Shirley Clamp (Artist och tidigare Mello deltagare)  är alla klara för programmet.

Stjärnornas stjärna återvänder med ny säsong. Foto: Linus Hallsenius/TV4

Under första säsongen var det exakt jämställt mellan könen, men under årets säsong är det fem män och tre kvinnor.

– Ja, några medverkande i Stjärnornas stjärna är killar och några är tjejer. Men framför allt är de fantastiska artister som bäddar för en spännande och rolig säsong. Vi har också en starkt lysande kvinnlig stjärna i Petra Mede. Vi är därför i det stora hela nöjda med fördelningen mellan killar och tjejer i programmet, säger exekutiv producenten Hans Abrahamsson.

”Viktigare att ha med rätt artister”

Eftersom det är just ojämn fördelning i kön hos deltagarna – beror det på något avhopp eller var det planerat från början denna fördelning?

– Vi eftersträvar alltid att ha en jämn fördelning. Men i Stjärnornas stjärna är det snäppet viktigare att ha med rätt artister än att matematiken i slutändan blir exakt, säger exekutiv producenten Hans Abrahamsson.

Idoljurymedlemmen gör programmet sällskap

Under varje program finns även en expertpanel på plats för att recensera artisternas uppträdanden.

I expertpanelen kommer fortfarande Jan Gradvall att finns med men kommer även att få sällskap av Kishti Tomita, som annars är jurymedlem i Idol.

Vad tycker du om detta? Lämna en kommentar på vår Facebook-sida!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]