Osäkra framtiden för ”Det sitter i väggarna” – SVT:s besked till tittarna trots ny säsong

Det sitter i väggarna

Foto: Svt

”Det sitter i väggarna” kvarstår som program även nästa år.

Men huruvida framtiden för programmet är säkrat, är fortfarande oklart.

”Vi kan aldrig lova att ett program aldrig någonsin ska försvinna men jag tycker det är viktigt att vi lyssnar på vår publik”, skriver Anton Glanzelius programbeställare på SVT i ett mejl till Nöjeslivet.

Efter många protester, från tittare och experter gav sig äntligen SVT.

Det populära och folkkära programmet ”Det sitter i väggarna” som hade satts på paus, återuppstår.

Programmet som först lades ner för att kunna satsa på andra målgrupper, får en ny chans under nästa år.

Det var för en kort tid sedan som den senaste säsongen av programmet gick i mål.

Programledaren Erika Åberg skrev efter säsongavslutningen om sorgen över att programmet skulle läggas ned.

– Då var det dags för det sista avsnittet av Det sitter i väggarna. Om det blir fler eller inte, är ännu oklart – men gläds åt de 43 avsnitt som har gjorts under åren och de åtta som finns att se just nu på SVT Play, skrev Erika på Instagram på måndagskvällen i samband med att programmet skulle visas på bästa sändningstid i SVT1.

Foto: SVT

Återvänder med ny säsong

Men under tisdagseftermiddagen meddelade SVT att programmet får en fortsättning efter massiv kritik och tittarreaktioner.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för Det sitter i väggarna, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

Det var i somras som beslutet togs att lägga programmet på hyllan, men nu gör alltså SVT en helomvändning.

Foto: Baluba

Framtiden för programmet

Men för den som tror att framtiden för programmet är säkrad, kanske inte riktigt kan känna sig säker än.

”Vi kan aldrig lova att ett program aldrig någonsin ska försvinna men jag tycker det är viktigt att vi lyssnar på vår publik. Det stämmer att beslutet fattades innan sommaren och att det kom reaktioner redan då, men reaktionerna blev allt fler när nuvarande säsong närmade sig sitt slut. Vi har fått oerhört många mail med uppriktiga kärleksförklaringar till”Det sitter i väggarna” så det känns riktigt bra med beslutet att inte pausa programmet. Jag ser fram mot en ny fantastisk säsong under nästa år”, skriver Anton Glanzelius i ett mejl till Nöjeslivet.

Vi får hoppas att det verkligen håller i sig nu! Jag kan omöjligt vara den enda som ser fram emot en ny säsong av programmet!

Exit mobile version