Per Andersson och sambon Malin skiljer sig efter 25 år ihop – stjärnan om beslutet: ”En oväntad turn på livet”

En kärlekssaga har nått sitt slut.

Folkkära komikern och skådespelaren Per Andersson och sambon Malin Carlsson har gått skilda vägar.

När han gästar Carina Bergfeldts talkshow öppnar han upp om det tuffa uppbrottet.

– Det är en oväntad turn på livet, får man ändå säga, berättar Per i programmet.

Han är en av våra mest älskade och uppskattade komiker.

Per Andersson har synts till flitigt i tv-rutan under de senaste åren och har underhållit i allt från succéshowen ”Diggiloo” till ”Lotta på Liseberg”.

Utanför rampljuset lever stjärnan däremot ett liv långt ifrån glitter och glamour tillsammans med sin familj.

Men nu har Per Andersons familjs tillvaro förändrats.

När folkkära komikern gästar Carina Bergfeldts talkshow berättar han att han och hustrun Malin har gått skilda vägar efter 25 år ihop.

Per Andersson
Foto: SVT

– Det är länge, man blir ju tajta som satan. Men samtidigt kommer man till ett läge då det är dags att göra det och man har gått igenom mycket, då måste man våga ta det steget också. Det är något man gör tillsammans, vi är fortfarande jättebra vänner, säger han i programmet och fortsätter:

– Det här gör vi tillsammans, och ta det här steget på ett vuxet och rimligt och moget sätt ändå. 

Var förlovade i 19 år

Tillsammans med Camilla har Per sönerna Tage och Ture.

I tidigare intervju med Hemmets journal från 2020 berättade Per om sin lycka över att vara pappa, men också hur han önskade förändra sitt föräldraskap.

– Sedan måste man förstås vara allvarlig ibland och inte skämta bort allt. Att få barn medförde bland annat att jag fick ta tag i mitt vuxna jag. Jag är en snäll pappa, men kanske lite konflikträdd om jag ska vara ärlig. Jag behöver träna på att bli mer bestämd och konsekvent.

Per Andersson med sambo Malin
STOCKHOLM 20180428 Komikern Per Andersson och Malin Carlsson vid nöjesfältet Gröna Lunds öppningsdag för säsongen. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

I samma intervju berättade han om hur han och Camilla varit förlovade sedan 2003, men att paret då aldrig tagit steget och gift sig.

Vi förlovade oss 2003, men har fortfarande inte kommit till skott med att gifta oss. Och så barnen – med dem har jag blivit en mer känslosam person som har lättare till gråt, sa han då.

VI önskar er båda allt gott.