Pernilla Andersson tar av sig sminket och visar sitt sanna jag – hyllas efter nya bilden på sitt utseende

En skönhet klär i allt brukar man säga.

Det kan man verkligen skriva under på gällande artisten Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson har varit en av våra mest folkkära artister i flera decennier men vägrat följa normer och skönhetsideal.

Nyligen lade hon upp en osminkad bild på sig själv som tog följarna med storm.

Pernilla Andersson, 48, är född i Stockholm men växte upp i Hässleholm och Kristianstad.

en av våra mest folkkära artister och har skrivit mängder med musik genom åren.

Med en kraftfull och själfull röst och texter som träffar rakt i hjärtat har hon verkligen tagit svenska folket med storm. 

Sedan 1999 har stjärnan gett ut elva studioalbum; Gör dig till hund (2008) var hennes första svenskspråkiga skiva, och låten ”Johnny Cash & Nina P” blev en radiohit.

2009 gavs engelskspråkiga skivan Ashbury Apples ut där hon skänkte del av vinsten till föreningen ”Ge fan i våra vatten” som arbetar med att göra miljön i Östersjön bättre.

Genom åren har Pernilla varit förband åt flera stora stjärnor, inte minst Eagles, Joshua Radin och Katie Melua. Hon har också skrivit filmmusik.

För sina alster har stjärnan blivit Grammisnominerad flera gånger om, inte minst som årets kompositör, utan också som årets artist samt singer/songwriter.

År 2013 tilldelades Pernilla öven Sir George Martin Music Award, direkt av Sir George Martin och 2021 tog hon också emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien.

https://www.facebook.com/pernillaanderssonmusic/posts/811387420348050?tn=%2CO*F

Pernilla Anderssons kamp för äldre

Men det är inte bara för musiken i sig som Pernilla engagerat sig i.

2019 startade hon vårdupproret. Allt började med att Pernilla Andersson och exmaken ”Dregen”, åkte för att hälsa på hennes alzheimerssjuke pappa på äldreboendet där han bodde och väl där blev hon förfärad över vad hon fick se.

Pernilla hittade sin pappa sittandes i sin egen avföring, vilket inte heller var första gången det hände.

Efter incidenten vigde Pernilla all energi och kraft åt att hjälpa andra i samma situation. Tillsammans med exmaken Dregen startade hon också stiftelsen ”Pernilla Andersson Dregen Stiftelsen” (PADstiftelsen), som verkar för att skapa opinion kring äldrevårdsfrågorna.

– Den syftar till att ge just de människor som inte har någon röst själva, kraft och en röst helt enkelt. Vi vill höja livskalviteten för de kognitivt hjärnsjuka och vi vill att vi ska börja ta hand om varandra lite mer för vi är skitdåliga på det tycker jag, säger hon i programmet.

– Jag tycker de (äldrevården) saknar kunskap om sitt eget yrke . Sen tycker jag de som jobbar, de sliter ihjäl sig, men de får inte ihop det. Det är för lite personal, för mycket neddragningar och för mycket människor som vill tjäna pengar på vård vilket är helt galet tycker jag.

Pernilla Andersson sätter ner foten

Hon har också stuckit ut hakan vad gäller skönhetsideal och utseendehetsen som kvinnor möter.

2016 var hon en av årets deltagare i melodifestivalen och tävlade med bidraget ”Mitt guld”. När hon senare släppte en skiva gjorde hon det helt osminkad.

I ett inlägg på instagram berättade hon varför.

”Jag såg precis mitt omslag. Första omslaget på nio plattor utan smink. Det var läskigt och innan jag tyckte jag var modig och cool och tänkte på hur bra det beskriver plattan, blev jag rädd. ”Tänk om folk tycker jag är ful…”, skrev hon och tillade:

”Jag spelar musik, jobbar inte som modell eller måste rättfärdiga mitt face på något sätt, vad är det för jävla tanke? Som morsans ”känner mej naken utan läppstift”. Ja. Precis. Och det är väl kanoners? Inkörda idiotiska banor och vanor. Som ska brytas. Gärna vid 41. Med rynkor i pannan. – Vill du ta bort dom, så är det jätteenkelt, sa mina medarbetare när jag såg rädd ut. Nä. Jag är skitcool. Så det så”.

Nu har hon åter igen lagt ut en osminkad bild i sociala medier, denna gång med texten ”No filter. No makeup. No pleaser. Happy camper!”.

https://www.facebook.com/pernillaanderssonmusic/posts/830201261799999?cft[0]=AZXn9FVo9zibWzj_QF4z_36dqJ_krzFzkV1DfUk4-vU3RSPYHN-U1D9d7jD-YNmLaSBopk03We66ntLf2Tp37mmutyszHFY0R0343c-gZyWcxyy9TkewA9vmCsV2tLoFj3QKL-kMAu176ub-LIwQwh-JY7uLPb2GUSmNQbwNsT1NwlQuMfgQHT7SpBBeoDmFKAY&tn=%2CO%2CP-R

I skrivande stund har bilden fått 13 000 gillamarkeringar och över 500 kommentarer.

Bilden får fansen att jubla och i kommentarsfältet är det många som påpekar hur vacker hon är.

”Du är vacker som en ängel utan smink”, skriver en person.

”Ord överflödiga”, skriver en annan.

”Du är vacker”, skriver en tredje.

”Såå fin även utan smink”, skriver en fjärde.

Så vacker, på både insidan och utsidan.