Perrellis förvirring efter Sjögrens besked i Så mycket bättre: ”Trodde kanske inte man fick…”

I Så mycket bättre tolkades på lördagen Sveriges dubbla Melodifestivalvinnare Charlotte Perrelli i TV4.

Bland låtvalen fanns bland annat Christer Sjögrens version av ”Don’t Cry For Me Argentina” – en musikallåt som Perrelli framförde i Evita.

Det beskedet förvirrade schlagerdrottningen, medger hon själv efteråt.

– Jag säger inte att det är fel, men det var det som förvånade mig mest, säger Perrelli till Aftonbladet.

Charlotte Perrelli hyllades stort av alla artisterna i veckans avsnitt av Så mycket bättre. Kollegan Christer Sjögren öste beröm över henne.

– Ja, Charlotte, det är fantastiskt att få vara med på din dag här. Jag har ju följt dig genom livet, vi började ju jobba tidigt ihop, du och jag. I och med att du sjöng ”Take me to your heaven” 1999, så kom du med på mina julturnéer och vi tänkte att ”vi kör ett år”. Men du var med i fyra år på raken, sa Christer vid middagsbordet till Charlotte och fortsatte:

– Och du överraskade folk, det är det som är så roligt. Det är inget fel på ”Take me to your heaven”, det är en höjdarlåt. Men jag menar du visade någonting mer.

Sjögren avslöjar också i programmet att folk som kom till konserterna blev så himla positivt överraskade när Perrelli sjöng andra låtar än vad de var vana vid att höra från henne.

Sedan förklarade han:

– Jag skulle gärna vilja framföra en musikalsång som du har sjungit, sade Sjögren innan han tog ton – och sjöng ”Don’t cry for me Argentina”.

Vilken röst den mannen har! VILKEN RÖST! 😍👍

Posted by Newsner on Saturday, November 10, 2018

Sjögrens låtval fick blandat mottagande av tittarna. Flera hörde av sig via Newsners Facebook-sida med synpunkter.

”Men nu är det ju Charlottes låtar man ska sjunga inte en musical??” skriver en tittare i kommentarerna.

”Tycker han kunde valt en av hennes låtar, tumme ner”, skriver en annan tittare och får medhåll av 20-talet andra.

”Bra, men inte rättvist att inte ta en av Charlottes egna låtar”, skriver en annan.

Medan andra tycker att det var bra.

”Vilken tur att folk tycker olika annars hade det ju inte funnits något att rösta på. Du gjorde bra ifrån dig Christer”, skriver en tittare och lägger till ett hjärta.

I programmet förklarar Sjögren sitt låtval.

– Jag tänkte att jag ska betala tillbaka här nu… Du och jag började i dansbandsbranschen och vi kunde bygga upp en plattform, och så kunde vi hoppa ut från den plattformen och göra andra saker också. Bland annat så fick vi göra musikaler… Det har vi gjort bägge två, säger Sjögren i programmet.

Perrelli: ”Trodde kanske inte man fick göra så”

I TV4 får tittarna se hur Perrelli applåderar när valet avslöjas. I ”Evita” gjorde hon som sagt stor succé. Hon kallar låtvalet ”lite annorlunda”.

– Lite annorlunda… Det är ju ingen originallåt för mig, samtidigt som jag har gjort extremt många föreställningar, över 200, som Eva Perón. Det var Malmöoperans största succé faktiskt, och det känns overkligt att jag fick vara med om det. Det är klart att lite stolt ska jag väl vara över det, säger Perrelli i programmet.

För Aftonbladet utvecklar hon:

– Jag säger inte att det är fel, men det var det som förvånade mig mest. Han hade en rolig koppling till det, eftersom vi bägge gjort musikal och kommer från dansbandsvärlden och fått möjlighet att göra andra saker, så jag förstår hur han tänkte. Men eftersom det inte är min egen låt så trodde jag kanske att man inte fick göra så, men jag hade inget emot det. Det förvånade mig mest bara, säger Perrelli i en intervju med Aftonbladet.

Här kan man lyssna på Christer Sjögrens version av ”Don’t Cry For Me Argentina” om och om igen:

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11885683″ /]

Vad tycker du om Så mycket bättre? Skriv gärna en kommentar.