Perrellis karriär hotad efter läkarnas upptäckt – nu har de gjort nytt fynd: ”Otroligt”

Charlotte Perrelli har förgyllt den svenska musikscenen i över 20 års tid. Hon har vunnit den svenska Melodifestivalen två gånger och dessutom tagit guld för Sverige i Eurovision Song Contest, 1999 med ”Take Me To Your Heaven”. Hon har varit med i scenuppsättningar på teatrar och haft en magisk musikalrollen i Evita.

Men i december fick artisten ett tufft besked från läkarna: De hävdade att karriären i värsta fall nu kunde vara över.

”Blir liiite rädd”…. skrev Perrelli då på sin blogg.

Nu har hon fått ytterligare besked från läkarna.

Det är så här vi är vana vid att se henne: Sångfågeln Charlotte Perrelli!

Youtube

Två gånger har hon representerat Sverige i Eurovision Song Contest, senast 2008 med låten ”Hero”.

Charlotte Perrelli tvingades ställa in musikal

Perrelli har i vinter laddat inför Broadway-musikalen ”Pippin” som har premiär på Malmö Opera i slutet av januari. Perrelli fick rollen som änkan Cathrine. Men efter ett läkarbesök tvingas Perrelli tyvärr ställa in sin medverkan, skrev Newsner i december.

Youtube

I slutet av november trädde Perrelli själv fram – och valde att berätta om sina problem. Hon tvingades avstå medverkan på inrådan av läkare.

Perrelli oroades över karriären efter läkarnas besked

– Jag måste lyssna på läkaren och tänka på hälsan, säger Perrelli i ett pressmeddelande.

På sin blogg skrev sedan stjärnan att hon var orolig över sin framtida karriär. Hon tvingades blåsa i ett rör tio gånger om dagen.

Perrelli har varit en del av den svenska musikscenen sedan 1994, då hon började i dansbandet Anders Engbergs. Tre år senare gick hon vidare till Wizex och resten är som det brukar heta historia. Sedan millennieskiftet har hon satsat helhjärtat på sin solokarriär och egenföretagande.

Stora problem med halsen

Artisten har på sistone haft stora problem med halsen och sökte specialistvård vid sjukhuset Sofiahemmet i Stockholm. Då fick hon beskedet från läkarna: Artisten hade drabbats av polyper på båda stämbanden.Det innebär att Perrelli har en typ av svullnad som växer från huden, och som kan bildas på stämband som är ansträngda.

”Jag menar, denna pärs psykiskt… vad gör man utan sin fungerande röst när man har levt på den hela sitt liv? Blir liiite rädd. Hela min identitet sitter i rösten”, skrev hon då.

Nya beskedet från läkarna

Men nu har Perrelli fått lugnande besked från läkarna: Rehabiliteringen och träningen verkar ha gett resultat!

”Jag var hos min fantastiska läkare i fredags och filmade mina stämband igen. Det ser bättre ut!!!! ” Knutorna” el polyperna är inte alls lika hårda utan mycket mjukare och följsammare. De är mindre. Stämbanden svänger som de ska och jag är inte alls så hes längre. Det går åt rätt håll. Så otroligt skönt så ni anar inte”, skriver hon på sin blogg.

Det är ännu oklart hur lång tid det kommer ta innan Perrelli åter kan stå på scenen. Men det går inte att missa att hon är överlycklig över att slippa skrivas in på sjukhus för operation av stämbanden.

Det är skönt att se att du är på väg tillbaka, Charlotte!

Foto: Daniel Åhs Karlsson/Wikimedia

Heja dig, Charlotte! Dela gärna vidare för att visa ditt stöd till henne.