Foto: TV4/TV4

Peter Haber om relationen med Mikael Persbrandt

Peter Haber och Mikael Persbrandt blev ett sant radarpar i rollerna som Martin Beck och Gunvald Larsson. I en intervju med Aftonbladet berättar Haber om relationen och hur det egentligen var att jobba med Persbrandt.

”Becks” stora framgångar kan knappast överskattas och idag känner hela landet till de ikoniska kriminalfilmerna. Med spänning får man följa olika brott, lära känna utredarna på djupet och kastas mellan blodigt allvar och en och annan ”stänkare.”

Peter Haber har blivit synonym med rollen som Martin Beck och gjort hela 50 filmer. Numera har han Kristofer Hivju vid sin sida som Steinar, men under många år var det Mikael Persbrandt i rollen som Gunvald Larsson som var Habers vapendragare.

Efter en del problem vad gäller Persbrandts liv utanför jobbet så fick han dock sparken 2015. Bland annat då han ansågs opålitlig.

– Hans beteende äventyrade hela produktionen. Då var det bättre och ta avslutet och jobba vidare utan honom, har Lars Blomgren, vd för filmbolaget Filmlance, sagt enligt Aftonbladet.

Peter Haber berättar hur det var att jobba med Mikael Persbrandt

I en intervju med Aftonbladet fick Haber nyligen frågan gällande huruvida han saknar Gunvald Larsson.

– På ett sätt gör jag det. Kristofer Hivju är en fullgod ersättare, om man nu ska kalla honom det, men på ett annat sätt. Men kanske hade Martin och Gunvald kommit till vägs ände. Den sista scenen ihop, vi sitter helt tysta på en bänk, det markerar på något sätt slutet på den relationen, svarar han då.

I samma veva får han även frågan gällande huruvida han saknar Persbrandt.

– Ja, oftast var det roligt att jobba med honom. Sedan tänker jag inte gå in på vad jag vet att du är ute efter. Men vårt samarbete fungerade väldigt bra.

Vi önskar er båda allt gott!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev