Peter Jihdes kritik mot Jenny Alversjö – efter sexistiska incidenten

Jenny Alversjö har gått från att vara varm och timid mot sina gäster till att bli mer skjutjärnsreporter, det menar Filip Hammar när de pratar om Jenny i torsdagens avsnitt av Breaking News.

Vid Filips sida sitter Peter Jihde, som vikarier som programledare för Fredrik Wikingsson. Diskussionen om Jenny Alversjös sätt att intervjua John Dunsö fortsätter, där Jihde riktar kritik mot en fråga Jenny ställde.

I torsdagens avsnitt av Breaking News diskuteras det hur Jenny Alversjö intervjuade artisten John Dunsö som är son till Per Dunsö som var med i Solstollarna.

– Du John, du är ju son till Per Dunsö och alla som är i min ålder såg på Solstollarna. Utan att överdriva kanske det var ett av de mest sexistiska barnprogrammen som har producerats någonsin. Hur pratar ni om det hemma idag, har jag tänkt på många gånger? frågar Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon.

”Programmet var ju gubbsjukt”

Filip hammar och Peter Jihde diskuterar huruvida det var rätt att ställa sonen mot väggen för något hans pappa gjort.
– I sak har ju Jenny rätt, programmet var ju gubbsjukt. Men det är lite synd om den här killen, kan jag tycka, säger Filip Hammar.

Först tar Peter Jihde gamla kollegan Jenny i försvar.
– Jag känner Jenny och jag vet att hon har laddat i veckor för att ställa den där frågan som måste ställas, säger Peter Jihde.

Peter Jihde i Breaking News
Bildkälla: Kanal 5

Peter Jihde kritisk mot Jennys intervju

Jihde tillägger sedan att det kanske blev fel den här gången, och visar att han tyckte att frågan inte var lämplig till personen i fråga.
– Hon hängde fel Dunsö, säger Peter Jihde i Breaking News.

Tycker du att det var rätt av Jenny att ställa frågor så? Dela med dig av dina åsikter för att skapa diskussion i kommentarsfältet.