Peter Jöbacks nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet inför Allsång på Skansen: ”Hon är verkligen…”

När det kommer till allsången är folkkära artisten långt ifrån en nykomling.

Peter Jöback ska återigen ställa sig på Sollidenscenen där han har fått uppträda genom åren för en rad olika programledare.

Men nu är det dags att återigen uppträda tillsammans med Pernilla Wahlgren, och nu ger stjärnan besked om vad han tycker om hennes insatser så här långt.

Det är ingen sommar om inte folksamlingar samlas i stora grupper vid Sollidenscenen på Skansen.

I åratal har vi tillsammans tagit ton till Lasse Berghagens klassiker ”Stockholm i mitt hjärta” och sjungit vidare till några av våra mest älskade klassiker.

Men genom åren har vi förstås sett en rad olika förändringar.

Programledare har kommit och gått och gjort sina avtryck på programmet.

För många av oss är allsången förstås för evigt förknippad med Lasse Berghagen men talanger som Måns Zelmerlöw och Anders Lundin har också fått det prestigefyllda uppdraget.

Men sedan ett år tillbaka är det ett riktigt yrväder som tar plats varje sommar.

Artikeln fortsätter efter länken.

Peter Jöback om Pernilla Wahlgren

Vi talar förstås om Pernilla Wahlgren.

Sommaren 2024 blir hennes andra sommar och under bara den korta tid som gått, har hon fått både ris och ros av tittarna.

Men en person som berömde henne redan förra året, innan Pernilla ens hade gjort sin första allsång – var Peter Jöback.

Då berättade artisten för Nöjeslivet att valet av Pernilla som programledare var någonting han var mycket glad över att SVT gjort.

– Jag tycker det ska bli jätteroligt att hon blir programledare. Jag tror att hon kommer bidra med mycket humor, det kommer bli lite annorlunda. Det tycker jag är jätteroligt, sa han då.

När kan du se Jöbacks nummer med Pernilla från förra årets allsång:

Han berättade också då om att han var övertygad om att Pernilla skulle sätta sin prägel och göra allsången till sin egen.

– Hon har ju ett eget sätt. Hon har hittat ett formsätt nu som artist som är kul tycker jag, som är både ganska vass och rolig humor också. Så jag hoppas att hon får ta med det in i programmet också, sa han då.

Så tycker Peter Jöback om Pernilla Wahlgren som allsångsledare 2024

Och när Nöjeslivet fick en pratstund med Peter Jöback inför årets allsång, tycks stjärnan inte ändrat åsikt alls.

När han får frågan om vad han tycker om Pernillas insats nu ett år senare, är det fortfarande med stor värme som han svarar:

– Kanonbra! Jag tycker att hon skötte sig. Hon kändes avslappnad och naturlig. Och sen la hon sin prägel på det, skämtade. Jag gjorde ett jättekul nummer med henne förra året, ett Aladdin-nummer som hon kom på att vi skulle göra. Det var jättekul. Jag tycker det är roligt att hon får ta den platsen som hon tar. Det är ju hon, säger Peter Jöback till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag tycker att det är bra att det är någon i den åldern också som har… Det var ju som när Lasse Berghagen var här. Det var en äldre musikant, eller artist, som bjöd in yngre artister eller jämnåriga. Det här ska ju vara ett program där alla ska få plats på något sätt. Det tycker jag är en bra tradition som SVT har hållit i.

Och faktum är att Pernilla och Peters relation går lång tid tillbaka.

De har varit vänner sedan de var barn, och att få se sin vän i allsången gör Peter extra glad.

– Jag tycker det var ett jättebra val. Hon är verkligen folklig, har funnits länge, är intresserad av musik och tycker det är kul. Jag tycker hon är verkligen ett bra val.

Så fint att få se dig i allsången igen Jöback, du är helt fantastisk!