Petter Stordalens starka ord om skilsmässan från Gunhild: Sorgen är mindre greppbar

Under söndagen nåddes offentligheten av det chockartade beskedet att Petter och Gunhild Stordalen skiljer sig, efter 14 år tillsammans.

Sedan paret träffades för 14 år sedan har de alltid setts kärvänliga tillsammans, och visat prov på att kärleken kan spira trots att åren går. Mångmiljardären och hotellmagnaten Petter Stordalen har tidigare kallat Gunhild sitt livs kärlek, och i en intervju med Expressen berättar han nu vad som gick snett.

Att hålla kärleken vid liv är något som makarna Stordalen varit exceptionellt bra på. Trots olika karriärer som krävt mycket jobb på andra håll så har de alltid tagit tid för upplevelser tillsammans.

På Instagram har de varit noga med att uttrycka sin tacksamhet och beundran för varandra, något som hyllats av följarna.

Stordalen: ”Blev inte som man trott…”

Men så efter 14 år tillsammans väljer Gunhild 40, och Petter, 56, att skiljas. Det meddelade de båda under söndagen.

Enligt Petter ska det bero på att paret jobbat så mycket på olika håll att de inte setts så mycket den senaste tiden men i sin bok från i år skriver han:

I dag läste jag att föräldrar som mister ett barn, har större sannolikhet att gå ifrån varandra. Det samma gäller kärlekspar där en i förhållandet är allvarligt sjuk.

Han fortsätter:

Efteråt kommer sorgen över det som inte blev som man hade trott. Den sorgen är mindre greppbar. Den […] påminner oss om att vi trots allt är två olika människor.

Mitt livs kärlek

I en tidigare intervju har Petter sagt att Gunhild är hans livs kärlek, och att de fortfarande är bästa vänner.

Foto: Fredrik Hagen