Polis larmad till Carolas hem: ”Låste alla mina lås jag har”

Carola Häggkvist, 53, fick oväntat besök – av okänd man.
Polisen larmades till artistens hem.
– Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har, skriver Carola på Instagram.

En okänd man försökte ta sig in hemma hos Carola Häggkvist. Polisen larmades till platsen, vilket tidningen Expressen var först med att rapportera om.

På sociala medier berättar den folkkära artisten om stödet från grannar och polis.

Carola Häggkvist. Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX / TT

Det var på tisdagskvällen som Carola själv valde att gå ut och berätta om upplevelsen på sociala medier.

Artisten som just kommit hem från en utlandsresa beskriver hur det knackade på dörren i hemmet och hennes aupair öppnade. Carola uppger att en man stod vid dörren och sade att han ville träffa artisten.

– Long story short: Den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom. Även om det var från månen sa jag, skriver Carola på Instagram.

Carola: ”Tonen förändrades drastiskt”

Carola fortsätter att beskriva händelsen så här:

– Försiktigt ställde jag tillbaka blomman ute på trappen som han hade räckt mig tidigare och sa till honom att han var tvungen att lämna parken nu.

Därefter ska Carola ha erbjudit mannen skjuts därifrån.

– Jag såg på hans händer att han måste ha varit ute en lång stund. Men han ville inte ha skjuts och ifrågasatte varför han skulle behöva gå. Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu.. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har, skriver Carola och förklarar att hon sen gick till dottern som var rädd.

Tackar polisen

Carola väntade med att ringa till polisen, samtidigt som hon i stället tog kontakt med en granne. Den okände mannen lämnade samtidigt huset och en stund senare anlände polisen till platsen.

– Ja tack att ni kom sa jag. Och berättade allt för dem. De hade sett honom vid busstationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhets skull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus. Tack. Vi behövde det! skriver artisten.

Här kan man läsa hela Carolas inlägg:

View this post on Instagram

Ja då är vi igång igen! Back home in Sweden och det händer grejer. Känns tryggt när polisen ändå kommer förbi sent på kvällen för att kolla om jag är ok efter det att en granne ringt polisen då de såg att en man tog sig in på parkområdet efter stängning och hade sagt att han skulle till mig. När det knackade på dörren och Gretta ( vår starka och långa au pair tjej ) frågade om jag väntade besök och jag sa nej.. bad jag Zoe stanna kvar på ovanvåningen medan jag gick ned tillsammans med Gretta i morgonrocken. Long story short: den här personen var en oinbjuden gäst som tyckte att jag skulle släppa in honom då han kom ’hela vägen från västkusten’ med blommor i handen. Det hela mynnade ut i ett mkt otrevligt samtal när jag förklarade att jag inte kunde släppa in honom oavsett varifrån han kom. Även om det var från månen sa jag. Försiktigt ställde jag tillbaka blomman ute på trappen som han hade räckt mig tidigare och sa till honom att han var tvungen att lämna parken nu. ( Jag hade tidigare erbjudit honom skjuts med Gretta till stationen då hon ändå skulle iväg på fotbolls träningen. ) Jag såg på hans händer att han måste ha varit ute en lång stund. Men han ville inte ha skjuts och ifrågasatte varför han skulle behöva gå. Han blev oförskämd mot mig och tonen förändrades drastiskt. Jag ville inte att Gretta skulle skjutsa honom nu.. Han var alltför labil. Jag stängde dörren och låste alla mina lås jag har. Och gick in till köket där Zoe hade kommit ner till. Hon var rädd och jag undrade om vi skulle ringa polisen eller ej. Vi väntade. Jag ringde min granne som är vakt också. Vi såg att den oinbjudna gästen gick iväg från huset och parken. Gretta åkte aldrig på träningen och vi satte på en rolig aktion komedi istället efter det att polisen knackat på dörren och ville checka om vi var ’fine’! Ja tack att ni kom sa jag. Och berättade allt för dem. De hade sett honom vid buss stationen och pratat med honom samt tagit hans uppgifter. Tack till dig som ringde polisen i säkerhetsskull när du mötte mannen uppe vid järngrinden. Då du märkte att han tog sig in olagligt på kvällen med bestämda steg mot mitt hus. Tack. Vi behövde det! Tack till polisen Kristian & kollega.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Flera vänner till Carola har kommenterat inlägget med ord som ”obehagligt” och skickar en tanke till artisten.
– Obehagligt! Men vilket fantastiskt sätt du hanterade det på. Och tack till människor som agerar när de ser något som inte stämmer, skriver tv-profilen Kristin Kaspersen i en kommentar på Instagram.

TV: 10 låtarna som legat längst på Svensktoppen