Prins Daniels allvarliga ord till folket – efter svåra operationen: ”Läkarna sa…”

I tonåren upptäckte läkarna att prins Daniels njurar hade ett medfött fel, vilket senare kom att göra honom så sjuk att han trodde att döden var nära.

En njurtransplantation blev prins Daniels räddning, och idag är han tacksam för att han fick den möjligheten. Nu vill ha uppmana fler att donera om de kan.

– Jag kan inte tänka mig något värre än att vara förälder åt ett barn som behöver ett organ som de skulle kunna fått om bara viljan att ge fanns. Det handlar om att rädda liv, säger prins Daniel i ”Året med kungafamiljen 2019.

Foto: TT

Det blir känslosamt i ”Året med kungafamiljen 2019”. I år är det tio år sedan prins Daniel genomgick en njurtransplantation. Ett ingrepp som gjort att han är där han är idag.

– Läkaren sa då att jag förmodligen kommer att behöva transplanteras i framtiden men där och då kändes det långsökt, säger prins Daniel i SVT:s ”Året med kungafamiljen 2019” som sänds på söndag klockan 20 i SVT1. 

Prins Daniel: ”Jag var jättesjuk”

Idag mår Daniel bra, och är tacksam för att han fick en ny njure, vilken donerade av hans egen pappa. Nu vill han uppmana fler att donera organ om de kan.

– Jag var jättesjuk. Det är ingen positiv tid i livet, men samtidigt är jag glad att jag har den erfarenheten. Och när jag vaknade upp från operationen var jag full av energi igen. Det är som ett helt nytt liv, säger Daniel i Året med Kungafamiljen 2019.

Dela gärna Daniels uppmaning, för att rädda fler liv.