Foto: TT

Prins Daniels föräldrar kan flytta till Stockholm

I början av oktober kom beskedet att prinsessan Sofia Hellqvists pappa Erik, bryter upp från Älvdalen.

Familjens fäste i Dalarna byts ut mot huvudstaden och närmare sitt barn och barnbarn.

Men Erik behöver inte vara den enda i den kungliga kretsen som kan bryta upp och flytta närmare kungafamiljen.

Prins Daniels föräldrar som bor i Sandviken, kan behöva ta lasset – för sin sons skull.

Att packa ihop sina saker och flytta till en helt ny ort, är en process som nog många av oss vill undvika. Det är en lång resa och hårt arbete med att packa, sortera och få allting från en adress till en annan.

Men tillhör man den kungliga familjen finns det givetvis hjälp att få. Som Nöjeslivet tidigare har rapporterat har kungen ett antal bostäder att disponera över.

Detta har inte minst hjälpt prinsessan Sofias pappa Erik, som nyligen valde att flytta från Älvdalen till kungliga huvudstaden.

Även om kungahuset och Erik själv har varit förtegna om orsaken till den oväntade flytten, finns det vissa misstankar.

Eftersom hustrun Marie och Sofias mamma bor kvar i Älvdalen, menar mångårige kungliga experten Gabriella Morales-Casas som uttalat sig flitigt i bland annat spanska morgonprogrammet ”Sale el Sol”, att flytten kan ha berott på flera saker.

Bland annat menar Gabriella att Erik kan ha flyttat på grund av sin hälsa.

”Jag är inte så insatt kring prinsessan Sofias familj, men hennes far kan ha någon sjukdom eller önskat flytta på grund av hög ålder, vilket är de främsta anledningarna till att ens föräldrar flyttar närmare sina barn. Han kanske bara vill njuta av tiden med sina barnbarn”, skriver hon till Nöjeslivet.

Då kan prins Daniels föräldrar flytta till Stockholm

Men Erik Hellqvist kanske blir långt ifrån den enda i kungafamiljens närhet som kommer bryta upp.

Gabriella Morales-Casas menar att i framtiden kan också prins Daniels föräldrar, Olle och Ewa Westling välja att lämna Sandviken. Men då bara av en speciell orsak.

”Kanske går Daniels föräldrar samma väg då han är väldigt aktiv men fortfarande kan få problem med sin njursjukdom och de kanske vill stötta honom när det är dags för Victoria att ta över tronen vilket inte verkar ske snart, förhoppningsvis. Kungen är i bra form”, skriver hon i ett mejl till Nöjeslivet.

Vi hoppas att ni kan bo kvar länge hemma i Sandviken, Olle och Ewa. Vi önskar hela familjen allt gott.

LÄS MER: