Prins Nicolas oväntade svar till reportern charmade alla – dissade pappa Chris O’Neill

Prinsessan Madeleine har tillfälligt lämnat USA för att tillbringa sommaren i Sverige. I tisdags tillbringade hon hela dagen i sonen Nicolas hertigdöme Ångermanland, bland annat med att åka rutschkana och leka i upptäckarparken. Den som stal showen var dock prins Nicolas, som fick en oväntad fråga av en reporter. 

Förra veckan landade prinsessan Madeleine på svensk mark för att tillbringa tid med familj och även utföra en del kungliga uppdrag.

Planen var att hela familjen skulle resa till Sverige tillsammans, men då sonen Nicolas hade ont i öronen var det inte lämpligt för honom att flyga. 

Foto: Patrick Trägårdh/TT

Fick stanna i USA

Madeleine flög då över Atlanten tillsammans med döttrarna Leonore och Adrienne. Och det första Madeleine gjorde när hon landat var att hålla i kalas för sjuka barn i kungliga hovstallet. Detta tillsammans med ”Min stora dag”.

LÄS MER: Nya varma bilderna på prinsessan Madeleine hyllas – bjöd in sjuka barn på kalas i hovstallet

Några dagar senare, när Nicolas var bättre, fick han och pappa Chris flyga till Sverige för att återförenas med familjen, och dessutom fira Nicolas sjuårsdag. 

“Jag är så glad att vi är tillsammans igen”, skrev prinsessan Madeleine på sin Instagram då. 

Tisdagen tillbringade prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och sonen Nicolas tillsammans i Ångermanland, bland annat i upptäckarparken som Nicolas fått i doppresent. Av bilderna att döma fick mamma Madeleine ta sig an både rutschkanor och annat kul.

“I går hade vi en underbar dag tillsammans när Nicolas besökte sitt hertigdöme Ångermanland. Nicolas fick inviga den fina upptäckarpark för barn som han fått i dopgåva, vi fick också besöka Naturum Höga kusten och Skuleberget.

Stort tack till länsstyrelsen Västernorrland för gåvan och tack till alla medarbetare som delade med sig av sin kunskap och av sitt engagemang för världsarvet Höga kusten. Ångermanlands natur är en skatt som uppskattas av många och som jag hoppas att ännu fler vill upptäcka!”, skrev prinsessan Madeleine på sin officiella Instagram under onsdagen.

LÄS MER: Chris O’Neills känslosamma ord om kärleken till Madeleine – avslöjandet lämnar ingen oberörd

Nicolas svar fick alla att skratta

Sveriges Radio var på plats och fick några ord med prinsessan. De passade då även på att fråga prins Nicolas vad som varit bäst under dagen.

– Allt, allt allt, utbrast han. 

– Men vilken förälder är roligast att leka med? Är det Madeleine eller är det Chris?, frågade reportern. 

Efter en stunds betänketid dissade Nicolas sin pappa och konstaterade att mamma var roligast. 

– Vi ser fram emot en lång sommar i Sverige, det är det bästa som finns. Vi har alla längtat efter att få komma hem. Det är jättebra, vi är så glada, säger prinsessan Madeleine enligt Svensk Dam.