Foto: Shutterstock/Jonas Ekströmer, TT/AP Photo/Jon Super/TT

Prins Williams känslosamma ord – efter Sven-Göran Erikssons död

Sven-Göran Eriksson är död.
Nu uttalar sig brittiske kronprinsen William efter fotbollsikonens bortgång.

Sveriges mest framgångsrike fotbollstränare genom tiderna är död. Vid lunchtid på måndagen kom beskedet att Sven-Göran Eriksson somnat in, 76 år gammal.

”Svennis” har vunnit titlar såväl i Sverige, som i Italien och Portugal liksom bucklor i internationella sammanhang – som Uefacupen med IFK Göteborg år 1982. Han skrev historia när han när han 2001 blev Englands förste utländska förbundskapten någonsin.

Tidigare i år kom beskedet att tränarikonen, med rötterna i värmländska Torsby, gick en kamp mot cancer i bukspottskörteln. Han då ta emot hyllningar och kärlek från hela fotbollsvärlden.

Barnens ord efter Sven-Göran Erikssons död

I ett uttalande på måndagen meddelade ”Svennis” barn Lina och Johan Eriksson att deras pappa lugnt och stilla somnade in i sitt hem på Björkefors utanför Sunne denna morgon.

– Pappa berättade offentligt i början av det här året om sin svåra sjukdom och fick ett fantastiskt gensvar från vänner och fotbollsvänner runt om i Europa. Han bjöds in till flera fotbollslag i England, Italien, Portugal och Sverige. De delade sin kärlek till fotbollen och till pappa. Det var oförglömligt för både honom och oss. Han uttryckte sin uppskattning och glädje och konstaterade att så fina ord brukar man uttala först när någon har dött, skriver Lina och Johan Eriksson i ett uttalande.

De fortsätter:

– Vi har inspirerats av hans livsglädje, mod och vilja att leva livet fullt ut – även i det sista. Vi hoppas att ni kommer att minnas pappa som den positiva och modiga människa han alltid var både offentligt och hemma hos oss.

Prins Williams hyllning till Svennis

Hans gärning inom den engelska fotbollen har knappast gått obemärkt förbi.

Nu uttalar sig den brittiska kungafamiljen med anledning av Sven-Göran Erikssons bortgång. Det är prins William som i ett inlägg på sociala medier skickar sina kondoleanser till ”Svennis” nära och kära.

– Ledsen att höra om Sven-Göran Erikssons bortgång. Jag träffade honom flera gånger under hans tid som manager för England och slogs alltid av hans karisma och passion för spelet, skriver prins William och fortsätter:

– Mina tankar är med hans familj och vänner. En av spelets verkligt sanna gentlemän, skriver prins William.

Tack för allt, Svennis. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev