Foto: Johan Eklund/TT & Jessica Gow/TT & Instagram @prinsparet

Prinsessan Birgitta om Carl Philips och Sofias gravidlycka

Prinsessan Birgitta, 87, är själaglad.
Anledningen? Hon ska bli gammelfaster igen.
Familjelyckan i kungafamiljen är total.
– Det är underbart, säger hon till Svensk damtidning.

”Hagasessan”, som en gång i tiden hade en kärleksfull fling med hockeyhjälten Sven Tumba, har alltid varit omåttligt populär ute i stugorna. Birgitta som utbildade sig till gymnastikdirektör vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm har hela tiden haft idrotten nära hjärtat.

I dag, vid 87 års ålder, är det fortsatt golfen som är det kanske största intresset. Länge var hon också nära vän med den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Duon trivdes i varandras sällskap och svingade gärna klubborna ute på de gröna fälten tillsammans.

När ”Leva livet”-sångerskan gick ur tiden 2018 var sorgen stor hos ”Hagasessan”.

– Jag är ledsen över att ha förlorat en sådan trevlig och god vän med ett så stort hjärta. Det är tråkigt, sade Birgitta då, till Expressen.

Prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn

Vi alla föds och vi alla dör någon dag. Det är livets lott – och nu har ”Hagasessan” anledning att glädjas stort över det förstnämnda. Kungafamiljen kommer nämligen att utökas med ytterligare en medlem i närtid.

Det var i början av september som den glada nyheten att prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn bekräftades av hovet. Prins Carl Philip och Sofia har redan välsignats med tre pojkar – prinsarna Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3, som nu alltså alla ska bli storasyskon.

– Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program, skrev hovet då, i ett uttalande.

Prinsessan Birgittas glädje över Carl Philips familjelycka

Samtidigt innebär detta också att prinsessan Birgitta blir gammelfaster ännu en gång. Hon är, som storasyster till kung Carl XVI Gustaf, Carl Philips faster och gläds över familjelyckan.

– Ja men det är väl trevligt! Det är underbart! Huvudsaken är att barnet är sunt och friskt. Då är allt fantastiskt, inte sant? säger Birgitta till Svensk damtidning.

Hon har pratat med sin brorson om lyckan – och berättar att Carl Philip är lycklig.

– Ja absolut! Han tycker det ska bli jättekul. Det vore lite konstigt om han inte gjorde det. De är glada. Alla är glada, säger den populära ”Hagasessan”.

LÄS MER: