Prinsessan Madeleines vädjan: ”Snälla hjälp oss”

Foto: TT

Det var i september som beskedet kom att Madeleine och Chris O’Neill flyttat till Florida.

– Tidpunkten och möjligheten att utgå från USA passar familjen bra då barnen fortfarande är i förskoleåldern, skrev hovet i ett pressmeddelande när nyheten kom i somras.

Här poserar hela familjen tillsammans!

Men nu är alltså Madeleine tillbaka i Sverige för att fira stiftelsen Childhoods 20-årsjubileum.

På torsdagen var det dags för stor fest och insamlingsmiddag på Tyrol i Stockholm. Prinsessan kom ensam till festen då Chris O’Neill stannat hemma i USA.

– Han stöttar prinsessan Madeleine genom att vara hemma och ta hand om barnen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Madeleine strålade verkligen i en silverglittrande klänning vid sidan av mamma drottningen, pappa kungen och brorsan prins Carl Philip.

Madeleines vädjan för Childhood

Nyligen gav Madeleine en exklusiv intervju med Childhoods generalsekreterare Paula Guillet de Monthoux. Då passade Madeleine på att hylla en speciell person – nämligen Lucinda Evans vars verksamhet i en kåkstad i Kapstaden, Sydafrika, bär frukt och ger barnen där trygghet.

– Hon är en otrolig kvinna, som öppnar upp sitt hem för att ta hand om kvinnor och barn, utan någon lön och med ett sådant engagemang. Så det resulterade ju i att Childhood gav stöd till henne och det är så vi på Childhood jobbar, vi hittar de här eldsjälarna i projekten, säger Madeleine i intervjun där hon också passar på att skicka en vädjan.

– Vi behöver förstås finansiellt stöd, och där kan du göra stor skillnad. Och det är viktigt att vi alla faktiskt öppnar ögonen och ser barn i vår närhet. Alla kan göra något, så snälla hjälp oss! säger hon i klippet.

Madeleine är stiftelsens beskyddare, och Childhood arbetar för barn utsatta för övergrepp, barn i samhällets vård, gatubarn samt familjer i riskzonen. De har ett hundratal projekt i 17 länder för att hjälpa utsatta barn.

Foto: Childhood/Youtube

Här kan man se hela den nya intervjun med prinsessan Madeleine:

Att kungafamiljen engagerar sig så för utsatta barn och familjer är inget annat än hjärtevärmande. Samtidigt är det så hjärtskärande hur många barn drabbas av våld i dag.

DELA gärna vidare om du också uppskattar kungafamiljens arbete för barnens rätt i världen!

Exit mobile version