Ragnar Dahlbergs kritik mot SVT – stenhårda kängan efter åldersfixeringen: ”Fel publik…”

Ragnar Dahlberg. Foto: SVT

Ragnar Dahlberg. Foto: SVT

I ett kvarts sekel syntes Ragnar Dahlberg i rutan.
Sen försvann han efter succéerna på SVT.
Nu riktar profilen kritik mot tv-kanalen.
– Man fick höra från företagsledningen att ”ni måste nå de unga vuxna” och då tänker man ”jaha, hur ofta tittar de på tv klockan kvart över sex?”, säger Dahlberg till Expressen.

Ragnar Dahlberg blev synonym med tittarsuccéer som ”Café Norrköping” och ”Go’kväll” i SVT i decennier. Det har tidigare hetat att den i dag 81-årige stockholmaren fick lämna public service-kanalen under tvång.

Men den bilden vill Dahlberg, som inledde sin karriär som producent och sedermera fortsatte som programledare, nyansera.

– Jag nådde den här magiska åldern som de inte tycker att man ska överträffa på SVT, jag blev pensionär. Och så bodde jag i Norrköping och skulle åka till Umeå och jobba, det var lite socialt knepigt, säger Ragnar Dahlberg till Expressen.

Kängan mot åldersfixeringen på SVT

Samtidigt menar programledaren att det finns en åldersfixering på SVT – som han själv är kritisk mot.

– Man fick höra från företagsledningen att ”ni måste nå de unga vuxna” och då tänker man ”jaha, hur ofta tittar de på tv klockan kvart över sex?”. Man får ju inrätta sig efter verkligheten på något sätt, man kan inte nå en tittarskara som inte finns, säger han till tidningen och fortsätter:

– Någon gång när jag träffade en chef i korridoren sa jag att ”såg du att vi hade två miljoner tittare i torsdags”. Han svarade att ”ja, det var ju fantastiskt men du vet – det är ju fel publik”. Fel publik? Kan det vara det?

Totalt blev det 24 år i rutan för Dahlberg.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version