Foto: Newsner/Anders Wiklund/TT/Jessica Gow/TT

Rickard Olsson tar nytt steg i karriären – startar podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!”

Rickard Olsson har fattat ett nytt karriärsbeslut.
Nu gör tv-profilen någonting han aldrig gjort förut – programleder en helt egen podcast.
I ”Hjälp, jag fyller 50!” intervjuar Olsson kända svenskar om livet i andra halvlek.
Intervjuserien produceras av Nöjeslivet.
– Jag hade gått och grubblat på det här i sju år, säger han.

Rickard Olsson har en lång och framgångsrik karriär inom tv-branschen på meritlistan. Profilen har bland annat lett underhållningsprogram som ”Bullen” och ”Söndagsöppet”.

I tio års tid ledde han också SVT:s långkörare ”Vem vet mest”. Men när public service-kanalen meddelade att programformatet skulle göras om valde Rickard att lämna. I stället återvände han till ”Bingolotto” på TV4 där han även var programledare i några år tidigare på 2000-talet.

Rickard Olssons nya podd – intervjuar kändisar i ”Hjälp, jag fyller 50!”

Han har också varit programledare i radio på såväl Morgonpasset i P3 som P4 Extra i Sveriges Radio och på kanalen Star FM.

Nu tar Olsson ett nytt kliv i karriären. Den 57-årige tv-profilen sjösätter hösten 2024 sin nya podcast ”Hjälp, jag fyller 50!”. I intervjuserien samtalar Olsson med kända och folkkära profiler om deras liv och karriär – i andra halvlek.

– Jag hade gått och grubblat på det här i sju år. Allting började när min granne fyllde 50. Han var inte alls beredd att landa på femte våningen och blev som helt tagen på sängen, säger Rickard Olsson i ett uttalande, och fortsätter:

– Det var för stort för honom att ta in och jag har inte kunnat släppa det. Personligen tycker jag att det är okej att åldras. Men sen är Sverige orimligt åldersdiskriminerade så det påverkar ju oss också.

Nya avsnitt av intervjuserien på torsdagar

Olssons nya podcast släpps på torsdagar från och med den 10 oktober och finns där poddar finns. Först ut i intervjuserien är komikern och ”Jeopardy”-programledaren Mikael Tornving.

Dessutom utlovar Olsson också intressanta och spännande intervjuer med tv-kocken Tareq Taylor, programledaren Agneta Sjödin, komikern Henrik Schyffert och tv-profilen Kattis Ahlström.

– Det kommer att bli en oerhört spännande säsong med många intima samtal, säger Rickard Olsson.

LÄS MER: