Rickard Sjöberg stoppas av TV4 – efter nya hälsobeskedet

För lite mer än två veckor sedan sattes programledaren Rickard Sjöberg i karantän, efter att TV4 stoppat inspelningarna av ”Postkodmiljonären”.

Nu kan Nöjeslivet avslöja att veckans inspelning av programmet kommer ställas in.

Samtidigt ger tv-profilen ett nytt besked.

Efter att ha vistats utomlands med sin familj, sattes programledaren Rickard Sjöberg i karantän.

Detta gjorde att TV4 också tvingades ställa in inspelningarna av ”Postkodmiljonären”, något som Aftonbladet var först att rapportera om.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg får fortsätta jobba hemifrån, trots två veckor i karantän. Foto: TV4/Youtube

Stoppar inspelning

Nu kan Nöjeslivet avslöja att även denna veckas inspelning av ”Postkodmiljonären” stoppas, trots att Rickard Sjöbergs tid i karantän är över.

– Med anledning av de senaste dagarnas eskalering av åtgärder, både i Sverige och världen, har Postkodlotteriet ställt in även den här veckans inspelning. Det är inga problem för oss eftersom hela vårens program redan är inspelade. Jag och mina kollegor uppmanas också att jobba så mycket som möjligt hemifrån. Det här är bra beslut som jag stöttar till fullo, skriver Rickard Sjöberg i ett mejl till Nöjeslivet.

Rickard Sjöbergs besked efter karantän

Karantärstiden gick ut i fredags efter två veckor fast i sitt hem, men Rickard är vid gott humör.

”Det känns mycket bra att de två veckorna är över. Trots att vi kunnat gå promenader är det en märklig känsla att vara så bunden till hemmet som vi har varit. Speciellt eftersom vi varit fullt friska under tiden. Därför är vi ytterst medvetna om att det är ännu besvärligare för de som är sjuka”, skriver han till Nöjeslivet.

Han skriver vidare att det är fortsatt arbete hemifrån som gäller, men att han också vill passa på att hylla den svenska vården för sitt arbete i coronakaoset.

”Med hopp om en långsam smittspridning och kraft och ork till alla hjältar inom vården som kämpar med detta 24-7”, skriver Rickard.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg ger besked om coronakarantänen. Foto: TV4/Youtube

TV4:s besked efter karantänen

När han väntas tillbaka på arbetet är ännu oklart, berättar Rickard.

”Nej, inget mer besked än att detta gäller just nu. Precis som övriga samhället följer vi detta dag för dag och gör vårt yttersta för vår egen och andras hälsa”, skriver han.

Vi håller tummarna för att läget snart lugnar ner sig. Våra tankar är hos de drabbade och deras anhöriga!