Rickard Sjöbergs plötsliga besked om ”Bingolotto”– efter Rickard Olssons avhopp

Rickard Sjöberg, Rickard Olsson

Rickard Sjöberg, Rickard Olsson

Efter flera inställda tillfällen då Rickard Olsson skulle ha programlett ”Bingolotto” meddelade han under förra veckan att han hoppar av programmet – resten av säsongen.

En ledig plats som programledare för programmet har därmed öppnats, och nu ger ”Postkodmiljonären”-programledaren Rickard Sjöberg besked om ”Bingolottos” framtid med sig själv.

Det blev ett sorgligt besked för många tv-tittarna när Rickard Olsson under förra veckan berättade att han lämnar ”Bingolotto”, efter att ha blivit sjuk och tvingats ställa in sin medverkan vid flertal tillfällen.

”Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger han enligt ett pressmeddelande.

Det är klart att Lotta Engberg kommer att fortsätta säsongen ut men vem som kommer ta över efter det är ännu oklart.

Lotta Engberg om ”Bingolotto”

Lotta Engberg har tidigare berättat att hon skulle kunna tänka sig fortsätta som vikarie – även om tio år.

– Jag kanske vickar på BingoLotto fortfarande? Ja men faktiskt. Det vore en sådan dröm. Dels att man känner sig så pigg och fräsch så man fixar det och dels att BingoLotto finns kvar. Men jag kommer definitivt göra saker lite lugnare. Men vad gör Lotta om 10 år? Hon har träffat en skogsbonde som hon är ute och gallrar med, har hon tidigare sagt.

En annan TV4-profil som har vikarierat i programmet är Agneta Sjödin.

Men om hon kommer hoppa in som vikarie har hon ännu inte uttalat sig kring.

Rickard Sjöbergs besked om ”Bingolotto”

I samband med att Rickard Olsson slutar med ”Bingolotto” efterfrågas nu en ny programledare.

Nöjeslivet fick en pratstund med Rickard Sjöberg som snart varit på TV4 i 30 år och frågade om han skulle kunna tänka sig ta över programmet.

– Nej, jag är väldigt nöjd med den roll som jag har nu med det lotteri som jag jobbar för, säger han till Nöjeslivet och tillägger:

– Så den positionen kommer jag inte att söka.

Framtiden på TV4

Men även om det inte blir i ”Bingolotto” som tv-tittarna kommer få se Rickard kommer han fortsätta arbeta med ”Postkodmiljonären” och ”Drömpyramiden”.

– När det gäller framtiden har jag ett kontrakt som jag egentligen inte får prata om. Men så länge det finns behov av ett program så kommer jag nog finnas där, har han tidigare sagt till Nöjeslivet.

LÄS MER: Rickard Sjöbergs karriärsbeslut – efter alla år hos TV4

Hade du velat se Rickard Sjöberg som programledare för Bingolotto? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Exit mobile version