Rickard Söderberg i sitt livs form – visar nya bilderna efter enorma viktraset: ”Piggare & gladare”

Rickard Söderberg, 44, chockade många när han för en tid sedan klippte av sig sitt långa hår efter år av sparande, och därmed fick ett nytt utseende.

Söderberg verkade dock inte vara klar med överraskningar där. Den största förvandlingen har Rickard gjort i form av ett stort viktras, som han nu visar upp resultatet av.

”Mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek.”, skriver Söderberg till sina följare, som han uppmuntrar att älska sina kroppar.

ickard Söderberg (th) med sällskap anländer till QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Läkarnas varning

Det var en allvarlig inflammation i kroppen som fick Rickard Söderberg, 44, att göra en livsstilsförändring.

”Blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring”, skriver Rickard Söderberg på Instagram.

Förändringen han gjorde var att äta nyttigare, börja träna, och att meditera, vilket visade sig ge goda resultat.

Rickard Söderbergs nya kropp

I den senaste bilden på Söderbergs Instagram syns en vältränad och slank kropp inne på gymmet. Rickard vill dock poängtera att han inte gjort någon förändring i utseende-syfte.

”Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet.”, skriver han.

View this post on Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. 👉 Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🐣🐥🦢 Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. 🔥🌡Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. 🧬🌍 Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️🧩Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. 🎈Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. 🧟‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🌺🌸🌼 Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! 🤍

A post shared by Rickard Söderberg (@gaytenor) on

Jag tycker vi alla kan vara glada för Rickards skull, då hans hälsa har förbättrats avsevärt. Dela gärna för att hylla denna fantastiska personlighet, och inspirera andra.