Rickard Söderbergs förvandling – efter läkarnas besked: ”En gåva”

Rickard Söderberg har inte bara klippt av sitt långa hår.

Han har också genomgått en stor kroppsförvandling. När han gästade ”Nyhetsmorgon” berättade han om den oväntade glädjen efter läkarnas mardrömsbesked.

– Det är en gåva, säger han i programmet.

Rickard Söderberg, en av våra mest kända operasångare har inte bara genomgått en förvandling på utsidan, utan även på insidan.

I november förra året klippte han av sitt välkända långa hår och skänkte det till cancerdrabbade barn.

Nu har han dessutom gjort en stor livsstilförändring, efter att ha fått en infektion i kroppen.

– Man är inte 20 år längre. Jag hade inflammationer i kroppen och jag kände att det antingen kan banka åt ett håll där jag inte längre kan få göra det jag vill – sjunga eller dansa, säger Rickard Söderberg i ”Nyhetsmorgon”.

Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Tvingades förändra sitt liv

Att inte få kunna göra det som han älskar var nog som motivation.

Rickard tvingades då att lägga om sitt liv från grunden.

– För mig är det lika delar att gå ner i varv, att meditera och vara i något slags varande. Såväl som att jag samtidigt tar bort lite saker man äter lite mycket av, kanske träna lite mer och dansa lite mer, säger han.

Rickard Söderberg om läkarbeskedet: ”En gåva”

Läkarbeskedet ser Rickard som någonting positivt.

– Det är en gåva. Antingen kommer du att bli sjuk eller jobba för att bli frisk. Då är plötsligt inte valet så svårt. Då blir uppoffringarna som man måste göra väldigt väldigt små.

Och reaktionerna på Rickards förvandling har varit många, inte minst i sociala medier har tusentals stöttat honom efter förvandlingen.

– Reaktionerna jag har fått har varit ”du ser fantastisk ut”, men jag såg fantastisk ut innan också. Men det handlar mer om hur jag mår på insidan.

Du har så rätt Richard! Det som betyder mest är hur man mår på insidan! Du är fantastisk och har alltid varit!