Rickard Söderbergs förvandling – efter läkarnas besked: ”En gåva”

Rickard Söderberg har inte bara klippt av sitt långa hår.

Han har också genomgått en stor kroppsförvandling. När han gästade ”Nyhetsmorgon” berättade han om den oväntade glädjen efter läkarnas mardrömsbesked.

– Det är en gåva, säger han i programmet.

Rickard Söderberg, en av våra mest kända operasångare har inte bara genomgått en förvandling på utsidan, utan även på insidan.

I november förra året klippte han av sitt välkända långa hår och skänkte det till cancerdrabbade barn.

Nu har han dessutom gjort en stor livsstilförändring, efter att ha fått en infektion i kroppen.

– Man är inte 20 år längre. Jag hade inflammationer i kroppen och jag kände att det antingen kan banka åt ett håll där jag inte längre kan få göra det jag vill – sjunga eller dansa, säger Rickard Söderberg i ”Nyhetsmorgon”.

Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Tvingades förändra sitt liv

Att inte få kunna göra det som han älskar var nog som motivation.

Rickard tvingades då att lägga om sitt liv från grunden.

– För mig är det lika delar att gå ner i varv, att meditera och vara i något slags varande. Såväl som att jag samtidigt tar bort lite saker man äter lite mycket av, kanske träna lite mer och dansa lite mer, säger han.

Rickard Söderberg om läkarbeskedet: ”En gåva”

Läkarbeskedet ser Rickard som någonting positivt.

– Det är en gåva. Antingen kommer du att bli sjuk eller jobba för att bli frisk. Då är plötsligt inte valet så svårt. Då blir uppoffringarna som man måste göra väldigt väldigt små.

View this post on Instagram

Sorry för långt inlägg, men ville bara berätta. 👉 Det är nämligen så att jag har en superkropp, det har jag haft i 43 år. En kropp som låtit mej skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🐣🐥🦢 Men i somras upptäckte läkarna att jag hade en inflammation och värdena inte var som de skulle; blod, lever, tarm… hela paketet var i stress och obalans. 🔥🌡Jag hade helt enkelt inte varit en särskilt god Gud mot det Universum som är min kropp. 🧬🌍 Så livet (och läkarna) gav mej möjligheten att göra en liten livsstilsförändring. ♻️🧩Lite annan kost, lite mer meditation, lite mer träning och lite mer terapi. Men framför allt; mycket mer lust och lek för att få kraft att fortsätta fylla världen med musik och kärlek. 🎈Inte en enda gång har det handlat om att banta eller Beach2020, jag har inte späkt mej och vågar och måttband är totalt bannlysta. 🧟‍♂️ Det har BARA handlat om att klappa snällt på kroppen och få den att känna sej lite mer älskad. 🦦 Vi är alla vackra och underbara EXAKT så som vi är, och om hälsan tillåter ska vi bara fortsätta ömt klappa på våra mjuka valkar, beniga vader, krokiga näsor, dubbelhakor, håriga axlar och närsynta ögon för de låter oss skratta, dansa, sjunga, älska och hylla livet. 🌺🌸🌼 Nu tillåter min hälsa det igen, och det är det som gör kroppen super! 🤍

A post shared by Rickard Söderberg (@gaytenor) on

Och reaktionerna på Rickards förvandling har varit många, inte minst i sociala medier har tusentals stöttat honom efter förvandlingen.

– Reaktionerna jag har fått har varit ”du ser fantastisk ut”, men jag såg fantastisk ut innan också. Men det handlar mer om hur jag mår på insidan.

Du har så rätt Richard! Det som betyder mest är hur man mår på insidan! Du är fantastisk och har alltid varit!