Foto: Youtube, TV4/Jonas Ekströmer, TT

Rickard Söderbergs oväntade order – till Anders Tegnell: ”Förklarade att han var tvungen…”

En beslutsam order till statsepidemiologen.
Rickard Söderberg tar sig friheten att förklara hur det ska gå till för Anders Tegnell.
Artistens tilltag hyllas nu i sociala medier.

Vanligtvis brukar vi se statsepidemiolog Anders Tegnell stå och förklara hur Folkhälsomyndighetens coronastrategi fungerar på de tv-sända presskonferenserna.

Men den här gången var det ombytta roller – den folkkäre artisten Rickard Söderberg tycks ha hunnit före med uppmaningarna!

Statsepidemiolog Anders Tegnell mötte nyligen schlagerartisten Rickard Söderberg. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Söderbergs möte med Tegnell: ”Corona-säkert”

Nyligen korsades nämligen deras vägar, vilket Söderberg genast förevigade i form av ett foto som nu har publicerats på stjärnans Instagram-sida. Söderberg ler och tittar rakt in i kameran, medan Tegnell för ett ögonblick tycks slita sig från sin telefon och avfyrar ett glatt smajl.

Men operastjärnan passade dessutom på att dela ut en ”order” – som statsepidemiologen känner väl igen, och säkert skriver under på.

”Jag förklarade för Tegnell att han var tvungen att hålla ett Corona-säkert avstånd”, skriver Rickard till den här bilden.

Tegnell ser nöjd ut med Söderbergs uppmaning, att hålla avståndet är ju någonting som han har förklarat är viktigt för svenska folket i flera månader nu.

Tilltaget hyllas nu: ”Bravo”

Tilltaget hyllas nu av Söderbergs följare – över 15 000 personer har gett honom tummen upp i form av ett knapptryck på gilla-markeringen. Bland andra TV4-profilen Anders Pihlblad har kommenterat inlägget i positivt tonläge, liksom artistkollegan Sonja Aldén.

”Bravo, Rickard!!!”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Rätt ska vara rätt”, skriver en annan följare i kommentarerna.

”Två favoriter på en o samma bild. Jo, jag tackar”, skriver en tredje.

Söderberg har under coronapandemin bland annat underhållit utanför ett demensboende, också då förstås med coronasäkrat avstånd.

Dela gärna vidare inlägget för att påminna alla om hur viktigt det är att vi håller den fysiska distansen.