Rickard Söderbergs uppgörelse med maken – efter 14 år tillsammans

Foto: Instagram

Efter 14 år tillsammans – nu berättar artisten Rickard Söderberg om viktiga uppgörelsen med maken.

– För oss är det viktigt att påminna varandra, säger han i ”Framgångspodden”.

Den folkkära operastjärnan och skådespelaren Rickard Söderberg väckte nyligen reaktioner då han tillsammans med musikerkollegor spelade utanför ett demensboende i coronakarantän. Agerandet hyllades av många följare på Instagram

”Man kan ha kontakt via hjärtat utan att hålla i varandra!!! Ni är fantastiska!!”, var bara en av alla hundratals reaktioner i kommentarerna till Rickards inlägg.

LÄS MER: Rickard Söderbergs kärlekslycka med maken

Rickard Söderberg som i vår är aktuell med föreställningen ”Orfeus” och senare i höst i galan ”Starlight” på Malmö opera, var nyligen gäst i populära podcast-programmet ”Framgångspodden” med Alexander Pärleros.

Rickard Söderberg under ”Eurovision i Kungsträdgården” inför Eurovision Song Contest i Stockholm i maj 2016. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Rickard Söderbergs löfte till maken – varje år

Då berättade han bland annat om löftet han och maken Anders ger varandra – varje år på bröllopsdagen.

– Vi gifte oss för 14 år sedan, jag och Anders. Eller nej, vi gifte oss inte för det fick man inte på den tiden utan vi ingick registrerat partnerskap. Så det gjorde vi, säger Rickard Söderberg i ”Framgångspodden” och fortsätter:

– Sedan dess har vi, att som HBTQ-person ha den möjligheten att gifta sig, ganska få förunnat i världen och inget vi tar för givet. Vi tar inte heller varandra för givet. Vi lever tillsammans, men också vid sidan om varandra.

Deras bröllopsdag inträffar på sommaren – och för paret har en speciell detalj blivit särskilt betydelsefull.

– För oss är det viktigt att påminna varandra om att det är vi. Så varje år på vår bröllopsdag, 4 juni, frågar vi: ”Är det vi?”. ”Får jag chans?”. ”Ska vi köra ett år till?”. Om båda säger ja, så är det vi ett år till. Då kommer november, och man är trött, det är mörkt och man bråkar och allt sånt. Men någonstans vet vi att det är vi, vi är ett team. Vi finns där för varandra och vill arbeta för att skapa varandras lycka, säger Rickard Söderberg i ”Framgångspodden”.

Skrev ”avtal” på gammal elräkning

Operastjärnan beskriver hela proceduren som ”ganska odramatisk”.

– Jag vet förra året var det baksidan på någon gammal elräkning som vi skrev ett avtal, mycket formellt. Anders är lite av en ”paragrafbög”, så då fick han fylla i det och känna sig trygg, säger Rickard och skrattar.

Det hela har varit viktigt för dem båda, och gjort att de känner sig tryggare i sitt förhållande.

– Symbolen i det är så stor och stark. Det gör att jag kan vila i att vara med Anders. Jag behöver aldrig vara rädd.

Hela intervjun med Rickard finns att lyssna på här.

Vi är så glada för er skull! Ni är så fina tillsammans. Hurra för er, hurra för kärleken!

Exit mobile version