Robert Aschberg tvingas till operation – efter olyckan: ”Det sprack lite i benet”

När Robert Aschberg i Janurarimånad höll på med ett tungt jordbruksverktyg var olyckan framme.

Nu krävs operation.

– Det sprack lite i benet, säger han till Expressen

Robert Aschberg är en av Sveriges mest kända journalister och har haft en aktiv karriär ända sedan 80-talet.

Han startade sin karriär på Expressen men gick efter en tid över till TV och arbetade som programledare.

Mest känd är han efter att ha synts i bland annat Diskutabelt, Trolljägarna, Folkhemmet, Insider, Robinson, Grannfedjen, och listan kan göras lång.

Idag jobbar han halvtid på Aftonbladet och sitter som ordförande för Publicistklubben, som arbetar för att bevara tryck- och yttrandefrihet.

För en kort tid sedan fyllde Robert Aschberg 70 år och nu berättar han för Expressen att han vill fortsätta arbeta ett tag till.

– Jag ska väl jobba minst till mars någon gång. Jag tar dagen som den kommer. Jag tror att det är bra att jobba lite grann, framför allt att jobba med yngre människor.

Robert Aschberg
Robert Aschberg, Foto: Youtube/Malou efter tio

Olyckan som kräver operation

I samband med sin födelsedag i mars intervjuades han av Aftonbladet och berättade då att han hade råkat ut för en olycka några månader tidigare som hade resulterat i haltande.

– Jag tappade ett flera hundra kilo tungt jordbruksredskap på vänster fot. Det sprack lite i benet och det verkar ta extremt lång tid för att jag ska kunna gå ordentligt igen, sa han då.

Foto: Wikimedia commons

Nu berättar Aschberg för Expressen att han dessvärre behöver opereras till följd av skadan och att det kommer ske efter sommaren.

– Det blir nog bättre när jag får en operation i oktober. I övrigt mår jag utmärkt, säger han till tidningen.

Sommarens och höstens uppdrag

Men innan operationen har Aschberg en hel del arbete framför sig.

I augusti är han en av de som ska medverka i den här säsongens Sommar i P1 och efter det väntar bevakning av riksdagsvalet.

Men den dagen han faktiskt bestämmer sig för att sluta arbeta och pensionera sig vet han redan precis vad det är som står på agendan: att hänga ute i skärgården.

För Expressen berättar att det finns massa olika projekt han har igång på landet. Projekt som får vänta till efter sommarens jobb och fotoperationen.

Vi skickar styrkekramar och håller tummarna för att operationen går bra!