Foto: Drago Prvulovic/TT

Rolf Lassgård och Pernilla August i ny TV-serie – ska spela Kim Walls föräldrar

Fallet Kim Wall blir TV-serie.
Då får svenska stjärnskådespelarna Rolf Lassgård och Pernilla August huvudroller, skriver Trelleborgs Allehanda.

Den svenska journalisten Kim Walls öde har engagerat miljontals människor över Öresund. Mordet väckte stor uppmärksamhet i både Sverige och Danmark, och för ungefär ett år sen stod det klart att fallet skulle bli thrillerserie på tv.

Danska TV2 samproducerar serien tillsammans med SVT och Viaplay och enligt Trelleborgs Allehanda ska handlingen kretsa kring polischefen Jens Møllers utredning av fallet.

– Ett mordfall där man letar efter en ubåt – och där man har en gärningsman innan man hittar ett lik – är av sakens natur en spektakulär historia. Det är också ett fall som givetvis har upptagit allt för Kim Walls familj och vänner, och som också grep tag i allmänheten i en ovanligt stor omfattning, sade Jens Møller då i ett pressmeddelande.

Rolf Lassgård och Pernilla August i ny tv-serie

Nu uppger digitalt.tv att serien, i Danmark, kommer få namnet ”Efterforskningen” (på svenska ungefär: ”Utredningen” och att flera kända skådespelare ska vara klara i rollistan.

Kim Walls föräldrar uppges spelas av inga mindre än Pernilla August och Rolf Lassgård. När det blev klart att tv-serien skulle bli av sade Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall så här i ett gemensamt uttalande, enligt Trelleborgs Allehanda:

– Vi beslutade tidigt att inte låta Kim bli bortglömd, och under hela den här tiden har vi haft ett nära samarbete med Jens Møller. Våra samtal med Jens och Tobias Lindholm har gjort oss trygga i att berättelsen om utredningen av mordet på Kim kommer att berättas från rätt perspektiv och med respekt för alla som älskade och kände Kim.

MALMÖ 20090826 SkÂdespelarna Pernilla August och Rolf LassgÂrd som medverkar i filmen ‘Det enda rationella’, Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX / TT

Enligt den danska sajten ska även Laura Christensen (‘The Hostage’), Charlotte Munck (‘While We Live’), Henrik Birch (‘The Lumpfish’), Hans Henrik Clemensen (‘Lord’s Roads’), Dulfi Al-Jabouri (‘The Underworld’) och Anders Juul (”One night) vara klara för serien.

– Det är med stor ödmjukhet som jag har börjat skapa ”Efterforskningen”. Det finns ett stort ansvar att välja att berätta historier om våldsamma händelser från den verkliga världen. Det är därför jag är mer än tacksam för det stöd jag möter – också från några av Danmarks och Sveriges mest begåvade skådespelare, säger den Oscarsnominerade regissören Tobias Lindholm enligt digitalt.tv.

Det är oklart när serien kan få premiär i Sverige.

Vad tror du om detta? Skriv gärna en kommentar.