Så blir Bibi Anderssons begravning – nu berättar familjen om beslutet: ”Hon hade inte velat…”

Bibi Anderssons begravning

Bibi Andersson lämnade efter sig ett enormt avtryck i den svenska filmbranschen. Hon hade arbetat med storheter som Ingmar Bergman och var en av landets mest meriterade skådespelare.

Men 83 år gammal somnade hon in den 14 april och lämnade kollegor, familj och en bransch i sorg.

STOCKHOLM 2004-04-01
Bibi Andersson, skådespelare.
Foto: Dan Hansson / SvD / SCANPIX / Kod 30062

Nu berättar hennes dotter Jenny Grede-Dahlstrand om sin mammas begravning. En begravning som kommer ha fokus på ljuset och goda minnen, precis som hennes mamma troligen hade velat ha det.

– Det är den vackraste tiden på året, och det var den tiden på året som mamma älskade. Det är fint att det blev just den tiden, säger hon och fortsätter:

– Hon hade både ljus och mörker, som alla människor. Vi vill fokusera på de goda minnena och ljusa stunderna. Hon hade inte velat ha en mörk, tung begravning med sorgeflor, säger dottern till Expressen.

STOCKHOLM 20080121
Bibi Andersson fick priset Bästa kvinnliga biroll för rollen i filmen ”Arn” vid Guldbaggegalan 2008 på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen.
Foto: Anders Wiklund / SCANPIX / Kod 10040

Detaljerna planeras tillsammans med präst

Begravningen kommer att äga rum i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm den 31 maj.

Några närmare detaljer planeras tillsammans med en präst, berättar hon för tidningen.

– Det blir en traditionell begravning. Mamma har vänner som är fantastiska skådespelare, dramaturger och lyriker, någon kanske vill läsa en dikt men vi har inte bestämt någonting ännu, säger Jenny Grede-Dahlstrand till Expressen.

Vila i frid underbara Bibi! Skicka kärlek och dina tankar till Bibi och hennes familj genom att göra ett hjärta i kommentarsfältet.

Exit mobile version