Så här reagerar Kalle Moraeus – på nya ”Så ska det låta”

Det var i februari förra året som SVT meddelade att artisten och programledaren Sarah Dawn Finer skulle ta över folkkära underhållningsprogrammet ”Så ska det låta” – efter populäre Kalle Moraeus.

– Jag är väldigt spänd på att ta mig an ett sådant älskat program, sa hon då till Aftonbladet.

På söndagen var det så äntligen dags för premiär för den nya programledaren, och detta i en match där Lill-Babs och Bruno Mitsogiannis mötte Ralf Gyllenhammar och Shirley Clamp.

Efter showen var tittarna delade i två läger.

”Så ska det låta” tillhör sedan över 20 år de mest populära svenska underhållningsprogrammen i svensk tv.

Men när det kom fram att Kalle Moraeus petats av SVT reagerade många tittare med ilska. Ersättare blev folkkära artisten Sarah Dawn Finer.

”Tack snälla söta fina underbara ni för att ni tittar/tittade på de första av våra 8 program och tack för era magiska lovord, här, på Twitter och på Facebook. Ses nästa vecka!!! Jag blir superglad och jätterörd så, tack!” skriver Sarah Dawn Finer på Instagram efter programmet.

Men efter fredagens premiär möttes SVT av blandade reaktioner i sitt eget kommentarsfält på Facebook. Flera var nöjda, men många var missnöjda:

”Tror inte jag kommer att titta fler avsnitt. Inte som tidigare. Saknar den förra programledaren”. 

”Jag brukar inte gnälla på SVT men nu är det dax. Samma jävla artister år in och år ut. Blir jävligt tjatigt. Dax att satsa på de som aldrig varit med i programmet. Har man sett en omgång har man sett alla”, skriver en på Facebook.

Nu reagerar Kalle Moraeus för första gången på hur showen ser ut – efter sin egen sorti.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia

Och Kalle stöttar sin ersättare. Han missade dock programmet i tv på söndagen, eftersom han var på ett kalas.

”Sarah är en kvinna i absolut världsklass. Bästa valet. En kollega som jag ser väldigt mycket upp till och hyser djupaste respekt för. Jag önskar verkligen Sarah lycka till” skriver han i ett sms till Aftonbladet.

Så ska det låta har visats sedan 1997 och letts av programledare som Peter Harryson, Peter Settman och Kalle Moraeus. Sarah Dawn Finer är den första kvinnan som fått uppdraget.

Dela gärna vidare om du också tittar på Så ska det låta!