Så här såg Gustav Mandelmann ut när han träffade sin Marie

Foto: TV4/Facebook

Det var en annan miljö och en helt annan tid än den vi i dag är vana vid att se paret i. Men fröet till den självhushållande gården skulle snart komma att födas.

Marie har berättat för Året runt hur hon som elev vid Gerleborgsskolan i Bohuslän skulle få lära sig stenhuggeri.

Till samma skola kom även en ung man som velat ta ett uppehåll i sina studier till läkare för att i stället måla. Hans namn var Gustav Mandelmann – och resten är, som det brukar heta, historia.

Marie förklarar att skolan hade en balalajkaorkester som brukade spela om kvällarna, och det var genom musiken och måleriet som hon träffade sin Gustav. Men det var genom energin och lusten att upptäcka

De gifte oss i rådhuset på Kungsholmen i Stockholm för 28 år sedan, 1992.

– När vi gifte oss, det här är för länge sedan, då blommade den också. Så gav vi alla våra bröllopsgäster var sin liten fläderbuske att ta med sig hem och plantera och föra kärleken vidare på så vis, säger Gustav i programmet.

Sedan gick åren innan de hittade sitt eget paradis: På Österlen i Skåne. Gustav åkte ner på en upptäcktsfärd 1996 medan Marie var hemma i Stockholm med barnen.

Till sist hade Gustav hittat rätt: En riktigt härlig bondgård. Han ringde då hem till Marie och var lyrisk. Det visade sig sen att den var till salu, och även om det fanns andra bud som var högre än Mandelmanns valde dödsboet ändå att sälja till dem.

Foto: TV4

Gustav, som arbetat som journalist, hann inte längre med detta. Att driva ett helt självhushållande jordbruk var tidskrävande, men roligt.

Marie berättar att de genom åren haft det väldigt knapert ekonomiskt fram till nu. Hon avslöjar också hemligheten bakom deras livslånga kärlek.

– Vi sjunger tillsammans, lagar goda middagar, försöker ta oss tid för varandra, säger Marie Mandelmann till Året runt.

Foto: TV4

I egna programmet har hon sagt:

– Han är ganska gullig Gustav. Eller ganska mycket gullig, haha.

Gustav har berättat om sin kärlek till Marie i programmet:

Foto: TV4

– Vi hjälps åt i vardagen skulle jag säga. Hon har otroligt bra minne och jag har jättedåligt minne låtsas jag, haha. Nej då. Men hon kommer ihåg så himla mycket grejer och det är roligt att man kompletterar varandra samtidigt som vi på ett sätt är otroligt lika, säger han och fortsätter:

– Sedan tycker jag att Marie är så otroligt vacker och klok också, säger Gustav och fnittrar på det där sättet som bara han kan göra.

Dela gärna vidare och gilla om du också tycker att Mandelmanns är ett trevligt par som bjuder oss på så mycket kärlek i tv-rutan!

Exit mobile version