Så lever Bosse Parnevik idag – pensionärslivet med hustrun efter åren i rampljuset: ”Än så länge…”

Bosse Parnevik var Sveriges mest folkkära komiker i flera decennier. Men för tio år sedan bestämde han sig för att dra sig undan rampljuset.

Så här lever han med frun Gertie idag.

Bo Parnevik, eller Bosse som han också kallas, slog igenom som 19-åring då han debuterade i TV på nyårsafton. Där, inför svenska folket, stod han på Nalens scen i Stockholm och imiterade storheter som Charlie Norman och Povel Ramel.

Men det var inte förrän sju år senare, som det verklige genombrottet ägde rum. Den gången medverkade Bosse i Hylands hörna och blev Sveriges mest folkkära komiker.

Karriären gick spikrakt uppåt och sedan dess har han fått svenska folket att skratta om och om igen. Inte nog med att han turnerade runt om på Sveriges folkparker han hade även sina egna tv-program, han medverkade även i julkalendern ”Långtradarchaufförens bekännelser” från 1975.

Under sin karriär, som sträcker sig över decennier, gjorde sig Bosse Parnevik inte minst känd för sina imitationer av politiker som Olof Palme, Tage Erlander, Ingemar Mundebo, Lennart Bodström.

Men för tio år sedan bestämde sig Bosse för att ta ett steg undan rampljuset. Han ville dra sig tillbaka och 2012 gjorde han sin allra sista föreställning.

 2012 fick det vara nog.

– Man vill bestämma själv när man ska sluta. Jag är tacksam över att ha fått ett så bra liv, har han berättat för Expressen.

Bosse Parnevik
Foto: SVT

LÄS MER: Björn Skifs kärlekshyllar sin flickvän – då avslöjar Bosse Parnevik DETTA och stjäl hela showen

Så träffades Bosse Parnevik och Gertie

Men på sidan av Bosses långa karriär har han alltid haft en mycket speciell person vid sin sida. Nämligen hustrun Gertie.

Paret träffades första gången på en krog. Deras ögon möttes efter att stjärnan uppträtt där och det visade sig att Gertie hade haft ögonen fästa på Bosse hela kvällen.

– Jag uppträdde på en krog i Göteborg. Jag var ungkarl så jag gick ner och dansade efter föreställningen med olika tjejer. Men det var en som glodde på mig hela tiden, även när hon dansade med andra. Det visade sig att hon slagit vad med sin kompis om vem som skulle få dansa med mig först. Och så fick hon det, har han sagt till Aftonbladet.

Men bara ett år senare var förhållandet över. Bosse hade fallit för en ny flamma.

Men inte heller den relationen blev något långvarigt. När Bosse och den nya kvinnan brutit upp kom han att tänka på Gertie igen, det var trots allt någonting speciellt med henne, så han hörde av sig.

– Jag tänkte höra hur hon hade det. Direkt när hon svarade kände jag att ”fan, det är ju henne jag ska vara med, hur kunde jag göra slut?”. Hon låter alltid så uppåt och glad i telefon. Så vi förlovade oss och gifte oss två år senare och nu har vi varit gifta i 54 år, har han sagt.

Tillsammans har de fyra barn, och deras äldsta son, golfproffset Jesper har vi sett bland annat i egna realityserien ”Parneviks”.

Jesper Parnevik
Foto: Wikkicommons

LÄS MER: Bosse Parnevik busringer till Stikkan Andersson – lurar upp honom på en annan planet

Så lever Bosse Parnevik idag

Och efter alla dessa år tillsammans finns det ett särskilt knep till hur Bosse och Gertie hållit liv i kärleken ända sedan dess.

– Det är väl dels att tycka om varandra, förstås. Vi kompletterar varandra. Hon lagar fantastisk mat och jag äter fantastisk mat och jag har turen att vara gift med en kvinna som vet vad kranarna i pannrummet ska användas till. Så har vi ju fyra barn ihop och elva barnbarn. Sen är vi samtidigt självständiga. Jag kan hålla på med mitt och hon med sitt. Hon är urtypen för en sjuksköterska, en sån som alltid ställer upp för allt och alla, har han sagt till Aftonbladet.

Idag, drygt tio år efter att han drog sig tillbaka njuter han av pensionärslivet tillsammans med Gertie, 81.

– Än så länge hänger jag med. De som känner mig tycker att jag hänger med som en 60-åring, sa han då.

Bosse och Gertie Parnevik
Foto: Jonas Ekströmer/TT